I dag skal vi panere sei med cajunkrydder og lage hjemmelagde pommes frites. Vi skal også blande sammen en vidunderlig paprikasalat, som sammen med en klatt aioli binder smakene på en herlig måte. Gled deg til ukens fiskemiddag!
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
500 g
Poteter
1 pose
Bladpersille
2 stk
Tomat
1 stk
Paprika
12.5 ml
Balsamico
(Inneholder Sulfitter)
25 g
Panko paneringsmel
(Inneholder Gluten, Hvete)
8 g
Ay Cajun-ba
(Inneholder Sulfitter)
250 g
Sei
(Inneholder Fisk)
40 g
Aioli
(Inneholder Sennep, Egg)
1 stk
Egg (steg 4)
¼ ts
Salt (steg 4)
1 ts
Sukker (steg 3)
2 ss
Hvetemel (steg 4)
1 ss
Olivenolje (steg 5)
Sett ovnen på 240°C/220°C (varmluft).
Skjær poteter (uskrelt) i 1 cm tynne pommes frites.
Fordel pommes frites på et stekebrett [2 brett, 4P] med bakepapir. Krydre med en klype salt og pepper, og drypp over en skvett olivenolje. Bland godt.
Bak i ovnen i 25-30 min.
Finhakk tomat og persille.
Finhakk paprika i 1 cm biter.
Bland tomat, paprika, persille, balsamico [1/2 pakke, 2P], sukker [1 ts | 2 ts] og en klype salt og pepper i en skål.
Bland hvetemel [2 ss | 4 ss], salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en stor klype pepper i en skål.
Pisk egg [1 stk | 2 stk] i en ny skål.
Bland panko og halvparten av Ay-Cajun-ba i en tredje skål.
Tørk fisk lett med kjøkkenpapir, og strø over en klype salt og resterende Ay-Cajun-ba.
Dypp fisk først i hvetemel, deretter i egg, så i pankoblandingen.
TIPS: Hvis du ikke har egg, kan du bruke 2 ss melk.
Varm opp nok olivenolje til å dekke bunnen i en stekepanne på middels høy varme.
Stek fisk i 2-3 min på hver side. Overfør til en tallerken med kjøkkenpapir.
TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet er melkehvitt og matt.
Anrett fisk, pommes frites og paprikasalsa på tallerkener.
Server aioli på siden.