Skip to main content
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Cæsarinspirert kyllingsalat

Cæsarinspirert kyllingsalat

med ovnsbakte grønnsaker og kremet dressing

Piff opp den klassiske cæsarsalaten med vår kyllingsalat! Ostepanert kylling stekes i pannen, før den får godgjøre seg i ovnen sammen med poteter og brokkoli. Grønnsakene blandes med grønnkål og spisskål, vendes i en kremet hvitløksdressing og toppes med kyllingstrimler. Enklere blir det ikke!

Tags:
Under 650 kcal
Under 50g karbo
Comfort Food
Allergener:
Gluten
Hvete
Melk
Egg
Sennep

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
20 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

12.5 g

Panko paneringsmel

(Inneholder: Gluten, Hvete)

150 g

Kålblanding

300 g

Kyllingbryst

300 g

Poteter

2 stk

Hvitløk

50 g

Grønnkål

20 g

Finrevet ost

(Inneholder: Melk, Egg)

40 g

Aioli

(Inneholder: Sennep, Egg)

125 g

Brokkoli

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Salt til poteter

¼ ts

Salt til kjøtt

1 stk

Egg til panering

1 ss

Vann til dressing

¼ ts

Salt til salat

1 ss

Olje til steking

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier613 kcal
Energi (kj)2565 kj
Fett27.4 g
Mettet fett5.1 g
Karbohydrater42.7 g
Sukker7.6 g
Protein49.3 g
Natrium16.4 mg

Framgangsmåte

Ovnsbak grønnsaker
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skjær potet (uskrelt) i 2 cm store biter.

Skjær brokkolibuketter og stilk i 2 cm store biter.

Fordel potet på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje, krydre med salt og en klype pepper og bland godt.

Legg hvitløksfedd (uskrelte) på den ene siden av stekebrettet.

Bak i ovnen i 25-35 min, til gylne.

Tilsett brokkoli på stekebrettet når det gjenstår 12 min av steketiden, og bak i resterende tid.

TIPS: Bruk flere stekebrett ved behov.

Paner kylling
2

I mellomtiden, krydre kylling med salt.

Bland panko og halvparten av finrevet ost i en dyp tallerken.

Pisk egg i en annen dyp tallerken.

Vend kylling først i egg, deretter i pankoblandingen. Sett til side på en tallerken.

TIPS: Har du ikke egg kan du du bruke 2 ss melk.

Stek kylling
3

Varm opp nok olivenolje til å dekke bunnen av en stekepanne på middels høy varme.

Stek kylling i 3-4 min på hver side, til gyllen.

TIPS: Tilsett mer olivenolje etter behov, slik at kyllingen ikke fester seg i stekepannen.

Ovnsbak kylling
4

Legg kyllingen på stekebrettet når det gjenstår 8 min av grønnsakenes steketid. Ta samtidig hvitløksfeddene ut av ovnen.

Fjern skallet på hvitløk og mos med en gaffel i en skål. Rør inn aioli, resterende finrevet ost, vann og en klype salt og pepper.

TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er uten antydninger av rødt.

Bland råvarer
5

Ta ferdigstekt potet, brokkoli og kylling ut av ovnen, og la svalne noe.

Skjær kylling i tynne skiver.

Bland kålblanding, grønnkål, hvitløksdressing og salt i en skål. Tilsett en skvett olivenolje om ønskelig.

Vend potet og brokkoli i skålen når de har svalnet noe.

Server
6

Anrett potetsalat på tallerkener.

Topp med kylling.