Piff opp den klassiske cæsarsalaten med vår kyllingsalat! Ostepanert kylling stekes i pannen, før den får godgjøre seg i ovnen sammen med poteter og brokkoli. Grønnsakene blandes med grønnkål og spisskål, vendes i en kremet hvitløksdressing og toppes med kyllingstrimler. Enklere blir det ikke!
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
12.5 g
Panko paneringsmel
(Inneholder: Gluten, Hvete)
150 g
Kålblanding
300 g
Kyllingbryst
300 g
Poteter
2 stk
Hvitløk
50 g
Grønnkål
20 g
Finrevet ost
(Inneholder: Melk, Egg)
40 g
Aioli
(Inneholder: Sennep, Egg)
125 g
Brokkoli
½ ts
Salt til poteter
¼ ts
Salt til kjøtt
1 stk
Egg til panering
1 ss
Vann til dressing
¼ ts
Salt til salat
1 ss
Olje til steking
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skjær potet (uskrelt) i 2 cm store biter.
Skjær brokkolibuketter og stilk i 2 cm store biter.
Fordel potet på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje, krydre med salt og en klype pepper og bland godt.
Legg hvitløksfedd (uskrelte) på den ene siden av stekebrettet.
Bak i ovnen i 25-35 min, til gylne.
Tilsett brokkoli på stekebrettet når det gjenstår 12 min av steketiden, og bak i resterende tid.
TIPS: Bruk flere stekebrett ved behov.
I mellomtiden, krydre kylling med salt.
Bland panko og halvparten av finrevet ost i en dyp tallerken.
Pisk egg i en annen dyp tallerken.
Vend kylling først i egg, deretter i pankoblandingen. Sett til side på en tallerken.
TIPS: Har du ikke egg kan du du bruke 2 ss melk.
Varm opp nok olivenolje til å dekke bunnen av en stekepanne på middels høy varme.
Stek kylling i 3-4 min på hver side, til gyllen.
TIPS: Tilsett mer olivenolje etter behov, slik at kyllingen ikke fester seg i stekepannen.
Legg kyllingen på stekebrettet når det gjenstår 8 min av grønnsakenes steketid. Ta samtidig hvitløksfeddene ut av ovnen.
Fjern skallet på hvitløk og mos med en gaffel i en skål. Rør inn aioli, resterende finrevet ost, vann og en klype salt og pepper.
TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er uten antydninger av rødt.
Ta ferdigstekt potet, brokkoli og kylling ut av ovnen, og la svalne noe.
Skjær kylling i tynne skiver.
Bland kålblanding, grønnkål, hvitløksdressing og salt i en skål. Tilsett en skvett olivenolje om ønskelig.
Vend potet og brokkoli i skålen når de har svalnet noe.
Anrett potetsalat på tallerkener.
Topp med kylling.