I dag skal vi la oss inspirere av den klassiske cæsarsalaten, for vi skal lage en herlig kyllingsalat! Vi panerer kylling i ost og panko, og steker den sprø og god. Videre består salaten av revet gulrot, kålstrimler, ovnsbakte poteter, panert kylling, en fantastisk hvitløksdressing og finrevet ost.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
12.5 g
Panko paneringsmel
(Inneholder: Gluten, Hvete)
150 g
Kålblanding
300 g
Kyllingbryst
300 g
Poteter
2 stk
Hvitløk
50 g
Grønnkål
20 g
Finrevet ost
(Inneholder: Melk, Egg)
40 g
Aioli
(Inneholder: Egg, Sennep)
1 stk
Gulrot
½ ts
Salt til poteter
¼ ts
Salt til kjøtt
1 stk
Egg til panering
1 ss
Vann til dressing
¼ ts
Salt til salat
1 ss
Olje til steking
Sett ovnen på 240°C/220°C (varmluft).
Skjær potet (uskrelt) i 2 cm biter.
Fordel poteter på et stekebrett med bakepapir. Krydre med salt og en klype pepper. Drypp over en skvett olivenolje. Bland godt. Legg hvitløk (uskrelt) på stekebrettet.
Bak i ovnen i 25-35 min, til gylne.
TIPS: Bruk ekstra brett hvis det blir trangt
I mellomtiden, krydre kylling med salt.
Bland panko og halvparten av finrevet ost i en dyp tallerken.
Pisk egg i en annen dyp tallerken.
Dypp kylling først i egg, deretter i pankoblandingen. Sett til side på en tallerken.
TIPS: Har du ikke egg kan du du bruke 2 ss melk.
Varm opp nok olivenolje til å dekke bunnen av en stekepanne
på middels høy varme.
Stek kylling i 3-4 min på hver side, til gyllen.
TIPS: Tilsett mer olivenolje etter behov, slik at kyllingen ikke fester seg i stekepannen.
I mellomtiden, riv gulrot (uskrelt) grovt.
Når potetene har 8 min igjen, legg kylling på stekebrettet og fjern hvitløk.
Fjern skallet på hvitløk og mos med en gaffel i en skål. Rør inn aioli, resterende finrevet ost, vann og krydre med en klype salt og pepper. Tilsett en skvett vann for tynnere konsistens.
TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er uten antydninger av rødt.
Avkjøl potet og kylling når de er ferdigbakt.
Skjær kylling i tynne skiver.
Bland kålblanding, grønnkål, gulrot, hvitløksdressing og salt i en skål. Tilsett en skvett olivenolje om ønskelig.
Bland inn potet.
Anrett salat på tallerkener.
Topp med kylling.