topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
'Buffalo'-glasert blomkål

'Buffalo'-glasert blomkål

med ranch-inspireret dressing og frisk salat

Vi kategoriserer oppskrifter som “Klimasmart” hvis de produserer minimum 50% mindre CO₂ enn et gjennomsnittlig måltid fra HelloFresh. Du finner mer informasjon i vårt Hjelpesenter.

Med denne retten kan vi by på sprø, paprikakrydrede blomkålsbuketter vendt i en spennende buffalosaus. Buffalosausen lages av honning, sriracha og ketchup. Fristende tilbehør er pommes frites, frisk salat, samt en hjemmelaget og fyldig gressløkdressing.

Tags:
Vegetar
Allergener:
Melk
Egg
Sennep

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid35 minutter
30 minutter
VanskelighetsgradEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

4 g

Røkt paprikapulver

25 g

Honning

20 g

Sriracha

75 ml

Rømme

(Inneholder Melk)

50 g

Majones

(Inneholder Egg, Sennep)

1 stk

Hvitløk

500 g

Poteter

1 pose

Gressløk

1 stk

Salat

½ stk

Rødløk

½ stk

Sitron

20 g

Italiensk hardost, flak

(Inneholder Melk)

1 stk

Blomkålbuketter

Ikke inkludert i matkassen din

4 ss

Hvetemel (steg 2)

½ ts

Salt (steg 2)

½ dl

Vann (steg 2)

½ ts

Sukker (steg 3)

1 ss

Vann (steg 3)

¼ ts

Salt (steg 5)

2 ss

Smør (steg 5)

1 ss

Ketchup (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier777 kcal
Energi (kj)3249 kj
Fett39.6 g
Mettet fett14.9 g
Karbohydrater111.3 g
Sukker50 g
Protein35.5 g
Natrium0.2 mg

Redskaper

Bakeplate
Kasserolle

Framgangsmåte

Lag pommes frites
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skjær potet (uskrelt) i 1 cm fries.

Overfør til et stekebrett [2 brett, 4P] med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med en klype salt og pepper.

Bak i ovnen i 25-35 min, eller til møre.

Ovnsbak blomkål
2

Pisk mel [4 ss | 8 ss], røkt paprikapulver, salt [1/2 ts | 1 ts] og vann [1/2 dl | 1 dl] i en stor skål.

Vend inn blomkål.

Ta frem et stekebrett med bakepapir. Hell en skvett olivenolje direkte på papiret og fordel blomkål i et jevnt lag. Hell over litt mer olivenolje.

Bak i ovnen i 15-20 min, snu etter halve tiden, til lett brunet.

TIPS: Tilsett litt mer vann om melblandingen føles for tykk.

Sylt løk
3

I mellomtiden, skjær rødløk [1/2 stk, 2P] i tynne halve skiver.

Skjær sitron [1/2 stk, 2P] i to.

Bland en skvett sitronsaft, sukker [1/2 ts | 1 ts], vann [1 ss | 2 ss] og en klype salt i en liten skål.

Vend inn rødløk og sett til side.

Hell av væske før servering.

Lag gressløkdressing
4

Finhakk gressløk. Finhakk eller press hvitløk.

Bland gressløk, hvitløk, rømme, majones og en klype salt og pepper i en liten skål. Sett til side.

Skjær salat på langs i fire deler.

Lag buffalosaus
5

Smelt smør [2 ss | 4 ss] i en mellomstor kjele på middels varme.

Tilsett honning, salt [1/4 ts | 1/2 ts], sriracha og ketchup [1 ss | 2 ss].

Pisk sammen og kok i 1-2 min, eller til klissete og tyknet.

Rett før servering, vend inn blomkål.

TIPS: Tilsett sriracha etter smak - det er sterkt.

Server
6

Anrett blomkål, pommes frites og salat på tallerkener.

Pynt salat med syltet løk, en klatt gressløkdressing og et dryss italiensk ost.

Server resterende saus på siden til pommes frites.