Lekre og enkle oppskrifter til hverdagens små øyeblikk. Hver oppskrift har enkle instruksjoner med kun 4 trinn og alle ingrediensene du trenger til 2 personer. Imponer venner og familie med en deilig snack eller forrett bestående av bakt gresk ost toppet med kalamataoliven og urte- og sesamkrydderblandingen Za’atar. Server med hjemmelagde hvitløks-pitachips.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
70 g
Kalamataoliven
2 stk
Pitabrød
100 g
Gresk salatost
8 g
Za'atar
1 stk
Hvitløk
1 ss
Olje til brød
¼ ts
Salt til brød
Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).
Grovhakk oliven.
Legg salatost i en liten ildfast form. Drypp over en skvett olivenolje og strø over Za'atar og oliven.
Bak i ovnen i 15-18 min, til osten er myk og lett gyllen i kantene.
Finhall eller press hvitløk.
Bland halvparten av hvitløken, olivenolje og salt i en liten skål.
Halver pitabrød på langs, til to store sirkler. Skjær hver sirkel i 4 deler. Fordel på et stekebrett med bakepapir og pensle med hvitløksolje.
Bak pitachips i midten av ovnen i 4-5 min, til gylne og sprø.
TIPS: Hold et øye med pitachipsene, så de ikke brenner seg.
Server ovnsbakt ost med pitachips.