Skip to main content
Ovnsbakt gresk ost med pitachips

Ovnsbakt gresk ost med pitachips

Delevennlig rett | med oliven

Lekre og enkle oppskrifter til hverdagens små øyeblikk. Hver oppskrift har enkle instruksjoner med kun 4 trinn og alle ingrediensene du trenger til 2 personer. Imponer venner og familie med en deilig snack eller forrett bestående av bakt gresk ost toppet med kalamataoliven og urte- og sesamkrydderblandingen Za’atar. Server med hjemmelagde hvitløks-pitachips.

Allergener:
Hvede
Gluten
Milk
Sesamzaad

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
10 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

70 g

Kalamataoliven

2 stk

Pitabrød

100 g

Gresk salatost

8 g

Za'atar

1 stk

Hvitløk

Ikke inkludert i matkassen din

1 ss

Olje til brød

¼ ts

Salt til brød

Næringsinnhold

Kalorier471 kcal
Energi (kj)1970 kj
Fett28.6 g
Mettet fett10.3 g
Karbohydrater36.6 g
Sukker2.4 g
Fiber3 g
Protein14.3 g

Framgangsmåte

1

Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).

Grovhakk oliven.

2

Legg salatost i en liten ildfast form. Drypp over en skvett olivenolje og strø over Za'atar og oliven.

Bak i ovnen i 15-18 min, til osten er myk og lett gyllen i kantene.

3

Finhall eller press hvitløk.

Bland halvparten av hvitløken, olivenolje og salt i en liten skål.

Halver pitabrød på langs, til to store sirkler. Skjær hver sirkel i 4 deler. Fordel på et stekebrett med bakepapir og pensle med hvitløksolje.

Bak pitachips i midten av ovnen i 4-5 min, til gylne og sprø.

TIPS: Hold et øye med pitachipsene, så de ikke brenner seg.

4

Server ovnsbakt ost med pitachips.

Meal right image

Utforsk lignende oppskrifter

Meal left image