Skip to main content
Vietnamesisk salat med sesamnudler og stekte reker

Vietnamesisk salat med sesamnudler og stekte reker

med ingefærmarinert gulrot og avokado

Opplev Vietnams livlige og fargerike kjøkken med vår vietnamesiske salat med reker og nudler. Denne smaksrike bowlen byr på en herlig blanding av friske urter og sprø grønnsaker. Et festlig og smakfullt måltid litt utenom det vanlige.

Tags:
Rask
Spis meg først
Mer grønt
Under 650 kcal
Allergener:
Hvede
Gluten
Senf
Sesamzaad
Jordnødder
Crustaceans

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

220 g

Udon nudler

50 g

Honning- og ingefærdressing

10 ml

Sesamolje

1 stk

Avokado

½ stk

Rødløk

1 stk

Agurk

2 stk

Gulrot

5 g

Ingefærpasta

1 stk

Lime

1 stk

Mynte & koriander

20 g

Saltede peanøtter

150 g

Kongereker

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Sukker til sylting

1 ss

Olje til marinade

¼ ts

Sukker til marinade

¼ ts

Salt til marinade

¼ ts

Salt til reker

Næringsinnhold

Kalorier576 kcal
Energi (kj)2409 kj
Fett26.8 g
Mettet fett5.3 g
Karbohydrater53.9 g
Sukker19.1 g
Fiber12 g
Protein20.7 g
Kolesterol78.3 mg
Natrium75.6 mg
Potassium105.5 mg
Calcium24.7 mg
Iron0.4 mg

Framgangsmåte

1

Kok opp en stor kjele med saltet vann.

Skjær løk i tynne skiver.

Halver lime.

Press limesaft i en liten skål og tilsett sukker. Vend løk i laken og sett til side.

Hell ut laken før servering.

TIPS: Kokevannet skal være like salt som sjøvann.

2

Skrell gulrot i lange bånd med en potetskreller. Finhakk den siste biten.

Halver avokado, fjern stein og grav ut innmaten med en skje. Skjær i tynne skiver.

Skjær agurk i 1/2 cm tynne staver.

Bland gulrot, ingefærpasta, olivenolje, sukker og salt i en mellomstor skål.

3

Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.

Tilsett reker og krydre med salt. Stek i 1-2 min på hver side, eller til gylne og gjennomstekte.

TIPS: Rekene er gjennomstekte når de er rosa på utsiden og matt i midten.

4

Kok nudler i 1 min, eller til gjennomvarme.

Hell ut vannet og skyll nudlene under kaldt vann.

Vend nudler med honning- og sennepsdressing og sesamolje.

5

Grovhakk peanøtter, mynte og koriander.

6

Anrett nudler i dype tallerkener.

Topp med reker med gulrot, rødløk, agurk og avokado.

Dryss over peanøtter, mynte og koriander.

Krydre eventuelt avokado med en klype salt.

Meal right image

Utforsk lignende oppskrifter

Meal left image