Opplev Vietnams livlige og fargerike kjøkken med vår vietnamesiske salat med reker og nudler. Denne smaksrike bowlen byr på en herlig blanding av friske urter og sprø grønnsaker. Et festlig og smakfullt måltid litt utenom det vanlige.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
220 g
Udon nudler
50 g
Honning- og ingefærdressing
10 ml
Sesamolje
1 stk
Avokado
½ stk
Rødløk
1 stk
Agurk
2 stk
Gulrot
5 g
Ingefærpasta
1 stk
Lime
1 stk
Mynte & koriander
20 g
Saltede peanøtter
150 g
Kongereker
½ ts
Sukker til sylting
1 ss
Olje til marinade
¼ ts
Sukker til marinade
¼ ts
Salt til marinade
¼ ts
Salt til reker
Kok opp en stor kjele med saltet vann.
Skjær løk i tynne skiver.
Halver lime.
Press limesaft i en liten skål og tilsett sukker. Vend løk i laken og sett til side.
Hell ut laken før servering.
TIPS: Kokevannet skal være like salt som sjøvann.
Skrell gulrot i lange bånd med en potetskreller. Finhakk den siste biten.
Halver avokado, fjern stein og grav ut innmaten med en skje. Skjær i tynne skiver.
Skjær agurk i 1/2 cm tynne staver.
Bland gulrot, ingefærpasta, olivenolje, sukker og salt i en mellomstor skål.
Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
Tilsett reker og krydre med salt. Stek i 1-2 min på hver side, eller til gylne og gjennomstekte.
TIPS: Rekene er gjennomstekte når de er rosa på utsiden og matt i midten.
Kok nudler i 1 min, eller til gjennomvarme.
Hell ut vannet og skyll nudlene under kaldt vann.
Vend nudler med honning- og sennepsdressing og sesamolje.
Grovhakk peanøtter, mynte og koriander.
Anrett nudler i dype tallerkener.
Topp med reker med gulrot, rødløk, agurk og avokado.
Dryss over peanøtter, mynte og koriander.
Krydre eventuelt avokado med en klype salt.