topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Al pastor-burrito

Al pastor-burrito

med salsa, guacamole og tortillachips

'Al pastor' betyr 'på hyrdens måte' på spansk, og er en meksikansk måte å tilberede taco med svinekjøtt. Vi har latt oss inspirere, og kan friste med en nydelig versjon hvor vi fyller lune tortillabrød med BBQ- og cajunkrydret pulled pork, korianderris, rødløk og ananas. Tortillaene rulles til burritoer, og serveres med salsa, rømme, tortillachips og hjemmelagd guacamole som tilbehør.

Allergener:
Sulfitter
Sennep
Gluten
Hvete
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
VanskelighetsgradEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

75 g

Langkornet hvit ris

1 pose

Koriander

250 g

Pulled pork

8 g

Ay Cajun-ba

(Inneholder Sulfitter)

60 g

BBQ-saus

(Inneholder Sulfitter, Sennep)

½ boks

Ananasringer

2 stk

Tortillabrød

(Inneholder Gluten, Hvete)

½ stk

Rødløk

1 stk

Tomat

100 g

Enchiladasaus

75 ml

Rømme

(Inneholder Melk)

1 stk

Avokado

½ stk

Lime

150 g

Tortillachips

(Kan inneholde Melk)

Ikke inkludert i matkassen din

1.5 dl

Vann (steg 1)

¼ ts

Salt (steg 1)

¼ ts

Salt (steg 2)

¼ ts

Salt (steg 3)

¼ ts

Salt (steg 4)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier1171 kcal
Energi (kj)4901 kj
Fett47 g
Mettet fett10.6 g
Karbohydrater140.9 g
Sukker24.1 g
Protein38.6 g
Natrium0 mg

Redskaper

Kasserolle

Framgangsmåte

Kok ris
1

Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft), hvis du ikke har mikrobølgeovn.

Kok opp en mellomstor kjele med vann [1,5 dl | 3 dl].

Tilsett ris [1/2 pakke, 2P] og salt [1/4 ts | 1/2 ts], senk til middels lav varme og la putre under lokk i 14 min.

Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min. 

TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes.

Bland salsa
2

I mellomtiden, finhakk tomat.

Bland tomat, enchiladasaus, salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper i en mellomstor skål. Sett til side.

Lag pulled pork
3

Tilsett kjøtt, sky fra pakningen, vann [1/2 dl | 1 dl], BBQ-saus, Ay Cajun-ba og salt [1/4 ts | 1/2 ts] i en kjele med lokk.

Varm opp kaserollen på middels varme, og la småkoke under lokk i 10-12 min. Bruk to gafler til å rive kjøttet i strimler.

Lag guacamole
4

I mellomtiden, halver avokado, fjern stein og grav ut innmaten med en skje.

Mos avokado med salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper i en mellomstor skål.

Skjær lime [1/2 stk, 2P] i båter.

Finhakk rødløk [1/2 stk, 2P].

Hell væske av ananas [1/2 boks, 2P] og grovhakk.

TIPS: Tilsett eventuelt en skvett olivenolje i guacamolen.

Rull burritoer
5

Finhakk koriander.

Varm tortillabrød i mikrobølgeovn i 30-60 sek, eller pakk inn i folie og varm i ovnen i 4-5 min.

Bbland koriander i ris.

Fyll tortillabrød med korianderris, pulled pork, rødløk og ananas. Krydre med en klype salt og pepper, og rull sammen til en burrito.

Halver burritoer.

Server
6

Anrett burritoer på tallerkener.

Server med guacamole, salsa, rømme og tortillachips.