'Al pastor' betyr 'på hyrdens måte' på spansk, og er en meksikansk måte å tilberede taco med svinekjøtt. Vi har latt oss inspirere, og kan friste med en nydelig versjon hvor vi fyller lune tortillabrød med BBQ- og cajunkrydret pulled pork, korianderris, rødløk og ananas. Tortillaene rulles til burritoer, og serveres med salsa, rømme, tortillachips og hjemmelagd guacamole som tilbehør.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
75 g
Langkornet hvit ris
1 pose
Koriander
250 g
Pulled pork
8 g
Ay Cajun-ba
(Inneholder Sulfitter)
60 g
BBQ-saus
(Inneholder Sulfitter, Sennep)
½ boks
Ananasringer
2 stk
Tortillabrød
(Inneholder Gluten, Hvete)
½ stk
Rødløk
1 stk
Tomat
100 g
Enchiladasaus
75 ml
Rømme
(Inneholder Melk)
1 stk
Avokado
½ stk
Lime
150 g
Tortillachips
(Kan inneholde Melk)
1.5 dl
Vann (steg 1)
¼ ts
Salt (steg 1)
¼ ts
Salt (steg 2)
¼ ts
Salt (steg 3)
¼ ts
Salt (steg 4)
Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft), hvis du ikke har mikrobølgeovn.
Kok opp en mellomstor kjele med vann [1,5 dl | 3 dl].
Tilsett ris [1/2 pakke, 2P] og salt [1/4 ts | 1/2 ts], senk til middels lav varme og la putre under lokk i 14 min.
Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min.
TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes.
I mellomtiden, finhakk tomat.
Bland tomat, enchiladasaus, salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper i en mellomstor skål. Sett til side.
Tilsett kjøtt, sky fra pakningen, vann [1/2 dl | 1 dl], BBQ-saus, Ay Cajun-ba og salt [1/4 ts | 1/2 ts] i en kjele med lokk.
Varm opp kaserollen på middels varme, og la småkoke under lokk i 10-12 min. Bruk to gafler til å rive kjøttet i strimler.
I mellomtiden, halver avokado, fjern stein og grav ut innmaten med en skje.
Mos avokado med salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper i en mellomstor skål.
Skjær lime [1/2 stk, 2P] i båter.
Finhakk rødløk [1/2 stk, 2P].
Hell væske av ananas [1/2 boks, 2P] og grovhakk.
TIPS: Tilsett eventuelt en skvett olivenolje i guacamolen.
Finhakk koriander.
Varm tortillabrød i mikrobølgeovn i 30-60 sek, eller pakk inn i folie og varm i ovnen i 4-5 min.
Bbland koriander i ris.
Fyll tortillabrød med korianderris, pulled pork, rødløk og ananas. Krydre med en klype salt og pepper, og rull sammen til en burrito.
Halver burritoer.
Anrett burritoer på tallerkener.
Server med guacamole, salsa, rømme og tortillachips.