Skjem bort familien med en skikkelig god middag med stekt laks og en kremet saus full av asiatiske smaker. Sausen lages med kokosmelk, lime, miso og spinat – noe som gir både frisk smak og en nydelig grønn farge. Vi kjører den glatt i blender for en ekstra silkemyk konsistens. Serveres med ris og toppes med cashewnøtter, chili og frisk koriander. En fargerik middag som lyser opp hverdagen!
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
150 g
Jasminris
250 g
Laksefilet
½ stk
Purre
1 stk
Hvitløk
180 ml
Kokosmelk
20 g
Cashewnøtter
1 stk
Lime
½ stk
Rød chili
60 g
Spinat
4 g
Grønnsaksbuljong
1 stk
Koriander
2 ts
Ingefær
30 g
Misopasta
5 g
Ginger Ninja
1 stk
Pak choi
3 dl
Vann til ris
½ ts
Salt til ris
1 ss
Olje til steking
½ dl
Vann til saus
¼ ts
Salt til fisk
Kok opp en mellomstor kjele med vann.
Tilsett ris og salt. Senk til middels lav varme, og la putre under lokk i 12 min.
Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min.
TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes.
I mellomtiden, riv ingefær og hvitløk fint.
Halver og skyll purre. Skjær i tynne skiver.
Halver pak choi på langs.
Skjær lime i kvarter.
Varm opp en stor stekepanne på middels høy varme.
Rist cashewnøtter i 3-4 min, eller til gylne. Legg over i en liten skål.
Varm opp olivenolje i samme stekepanne på middels høy varme.
Stek purre, ingefær og hvitløk i 1-2 min.
Tilsett kokosmelk, vann, misopasta, grønnsaksbuljong, spinat, en stor skvett limesaft og en klype pepper.
La koke i 3-4 min, eller til spinaten mykner og sausen tykner noe.
I mellomtiden, varm opp en skvett olivenolje i en ny stekepanne på middels høy varme.
Tørk laks med kjøkkenpapir og krydre med salt og Ginger Ninja.
Krydre pak choi med en klype salt og pepper.
Stek pak choi og laks med skinnsiden ned i 3-4 min. Snu pak choi og laks og stek videre i 3-5 min, eller til laksen er gyllen og gjennomstekt.
TIPS: Laksen er ferdig når kjøttet er matt i midten.
Hell saus over i en kanne og blend til en glatt konsistens.
Del chili i to på langs, fjern frø og finhakk.
Finhakk koriander.
TIPS: Hvis du ikke har en blender kan du servere sausen som den er.
Fyll en liten skål med ris og press til en kompakt masse. Plasser en tallerken på toppen av skålen og snu rundt, for å lage en kuppel. Lag en kuppel per porsjon.
Anrett laks, pak choi og saus på tallerkenene.
Topp med cashewnøtter, koriander og chili.
Server med resterende limebåter.
TIPS: Tilsett chili etter smak - det er sterkt.