Skip to main content
Stekt laks i kokosmelk- og limesaus | Blend selv

Stekt laks i kokosmelk- og limesaus | Blend selv

med jasminris og pak choi

Skjem bort familien med en skikkelig god middag med stekt laks og en kremet saus full av asiatiske smaker. Sausen lages med kokosmelk, lime, miso og spinat – noe som gir både frisk smak og en nydelig grønn farge. Vi kjører den glatt i blender for en ekstra silkemyk konsistens. Serveres med ris og toppes med cashewnøtter, chili og frisk koriander. En fargerik middag som lyser opp hverdagen!

Tags:
Melkefri
Allergener:
Pesce
Tree nuts
Celery
Hvede
Soja
Gluten
Senf
Egg

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

150 g

Jasminris

250 g

Laksefilet

½ stk

Purre

1 stk

Hvitløk

180 ml

Kokosmelk

20 g

Cashewnøtter

1 stk

Lime

½ stk

Rød chili

60 g

Spinat

4 g

Grønnsaksbuljong

1 stk

Koriander

2 ts

Ingefær

30 g

Misopasta

5 g

Ginger Ninja

1 stk

Pak choi

Ikke inkludert i matkassen din

3 dl

Vann til ris

½ ts

Salt til ris

1 ss

Olje til steking

½ dl

Vann til saus

¼ ts

Salt til fisk

Næringsinnhold

Kalorier919 kcal
Energi (kj)3845 kj
Fett49 g
Mettet fett19.6 g
Karbohydrater79.7 g
Sukker7.2 g
Fiber6 g
Protein39 g
Kolesterol100 mg
Natrium472.5 mg
Potassium793.8 mg
Calcium63.9 mg
Iron1.3 mg

Framgangsmåte

1

Kok opp en mellomstor kjele med vann.

Tilsett ris og salt. Senk til middels lav varme, og la putre under lokk i 12 min.

Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min.

TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes.

2

I mellomtiden, riv ingefær og hvitløk fint.

Halver og skyll purre. Skjær i tynne skiver.

Halver pak choi på langs.

Skjær lime i kvarter.

3

Varm opp en stor stekepanne på middels høy varme.

Rist cashewnøtter i 3-4 min, eller til gylne. Legg over i en liten skål.

Varm opp olivenolje i samme stekepanne på middels høy varme.

Stek purre, ingefær og hvitløk i 1-2 min.

Tilsett kokosmelk, vann, misopasta, grønnsaksbuljong, spinat, en stor skvett limesaft og en klype pepper.

La koke i 3-4 min, eller til spinaten mykner og sausen tykner noe.

4

I mellomtiden, varm opp en skvett olivenolje i en ny stekepanne på middels høy varme.

Tørk laks med kjøkkenpapir og krydre med salt og Ginger Ninja.

Krydre pak choi med en klype salt og pepper.

Stek pak choi og laks med skinnsiden ned i 3-4 min. Snu pak choi og laks og stek videre i 3-5 min, eller til laksen er gyllen og gjennomstekt.

TIPS: Laksen er ferdig når kjøttet er matt i midten.

5

Hell saus over i en kanne og blend til en glatt konsistens.

Del chili i to på langs, fjern frø og finhakk.

Finhakk koriander.

TIPS: Hvis du ikke har en blender kan du servere sausen som den er.

6

Fyll en liten skål med ris og press til en kompakt masse. Plasser en tallerken på toppen av skålen og snu rundt, for å lage en kuppel. Lag en kuppel per porsjon.

Anrett laks, pak choi og saus på tallerkenene.

Topp med cashewnøtter, koriander og chili.

Server med resterende limebåter.

TIPS: Tilsett chili etter smak - det er sterkt.