Vietnamesiskt-inspirert kjøttdeig
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vietnamesiskt-inspirert kjøttdeig

Vietnamesiskt-inspirert kjøttdeig

med hvitløksris, mango, mynte og koriander

Tags:
Sterk
Allergener:
Hvete
Soya
Gluten

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
NivåMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

25 ml

Soyasaus

(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)

150 g

Basmatiris

2 stk

Hvitløk

½ stk

Rød chili

1 stk

Lime

1 stk

Ingefær

½ stk

Mango

1 stk

Agurk

2 stk

Gulrot

250 g

Kjøttdeig av storfe

1 pose

Mynte & koriander

Ikke inkludert i matkassen din

1 ss

Olivenolje (steg 3)

¼ ts

Salt (steg 1)

2 ts

Sukker (steg 3)

3 dl

Vann (steg 1)

etter behov

Smør (steg 1)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier714 kcal
Energi (kj)2986 kj
Fett27.28 g
Mettet fett9 g
Karbohydrater85.06 g
Sukker33.8 g
Protein34.27 g
Natrium0 mg

Redskaper

Stekepanne
Rivjern
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok hvitløksris
1

Finhakk eller press hvitløk. Smelt en klatt smør*med en skvett olivenolje* i en kjele ved middels varme. Stek halvparten av hvitløken i 1-2 min. Tilsett vann* [3 dl | 6 dl] og kok opp. Tilsett ris og salt* [1/4 ts | 1/2 ts] og la småkoke under lokk i 10 min. Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min, eller til servering.

Forbered grønnsaker
2

Fjern frøene og finhakk chili [1/2 stk, 2P]. Skjær lime i båter. Skrell og riv ingefær fint.

Bland marinade
3

Bland chili, limesaft [1 ss | 2 ss], resterende hvitløk, ingefær, sukker* [2 ts | 3 ts], soyasaus og olivenolje* [1 ss | 2 ss] i en skål.

Stek kjøttdeig
4

Varm opp en skvett olivenolje* i en stekepanne på middels varme. Brun kjøttdeig i 1-2 min. Tilsett marinade og stek i 8-10 min. VIKTIG: Kjøttdeigen er ferdig når kjøttet er gjennomstekt og uten antydninger av rødt.

Forbered frukt og grønt
5

Skrell og skjær mango [1/2 stk, 2P] i 1 cm store biter. Skrell agurk i tynne, runde skiver. Skrell og riv gulrot. Finhakk mynteblader og koriander.

Server
6

Anrett hvitløksris i dype tallerkener og topp med kjøttdeig, mango, gulrot, agurk, mynte og koriander. Drypp over en skvett olivenolje* og krydre med en klype salt* og pepper*.