Skip to main content
Vegetardeig- og aubergine-moussaka
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vegetardeig- og aubergine-moussaka

Vegetardeig- og aubergine-moussaka

med nybakt hvitløks- og persillebrød

Ta med middagsgjestene på en kulinarisk reise til Hellas med vår vegetarmoussaka! Vår variant lages med vegetardeig, løk, tomat og ovnsbakt aubergine som gratineres med mornaysaus og ost. Vi serverer den med ferskt hvitløks- og perisllebrød, og topper det hele med et dryss fersk persille.

Tags:
Vegetar
Allergener:
Milk
Gluten
Gerste
Soja
Egg
Celery
Hvede

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid40 minutter
30 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

50 g

Mornaysaus

4 g

Middelhavsdrøm

195 g

Hakkede tomater

160 g

Vegetardeig

1 stk

Hvitløk

20 g

Finrevet ost

4 g

Grønnsaksbuljong

1 stk

Løk

1 stk

Aubergine

1 stk

Bladpersille

1 stk

Pizzadeig

Ikke inkludert i matkassen din

¼ ts

Salt til grønnsaker

1 ss

Olje til steking

¼ ts

Salt til vegetarprotein

½ dl

Vann til saus

¼ ts

Salt til saus

½ ts

Sukker til saus

2 ss

Olje til urteolje

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier935 kcal
Energi (kj)3913 kj
Fett37.1 g
Mettet fett7.1 g
Karbohydrater106.3 g
Sukker14.6 g
Fiber10.8 g
Protein39.8 g
Natrium408.1 mg
Calcium0.5 mg

Framgangsmåte

Ovnsbak aubergine
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

La pizzadeig hvile på kjøkkenbenken i 10 min før tilberdelse. Da blir den lettere å jobbe med.

Skjær aubergine i 1 cm tynne skiver, og legg over på et stekebrett med bakepapir. Hell over en stor skvett olivenolje og krydre med salt.

Bak i ovnen i 10-12 min, til myke og lett gylne. Snu når halve tiden har gått.

TIPS: Romtemperert deig er lettere å kjevle ut.

Forbered grønnsaker
2

I mellomtiden, finhakk løk og persille.

Finhakk eller press hvitløk.

Lag saus
3

Varm opp olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek vegetardeig, løk, halvparten av hvitløk og salt i 4-5 min, eller til løken er gjennomsiktig.

Tilsett hakkede tomater, Middelhavsdrøm, grønnsaksbuljong, vann, salt og sukker.

La småkoke i 1-2 min, eller til aubergine er ferdigstekt.

Gratiner moussaka
4

Hell over halvparten av sausen i en liten ildfast form.

Topp saus med aubergine, resterende saus og mornaysaus, og strø over finrevet ost.

Gratiner moussaka i ovnen i 14-15 min, eller til osten bobler og er gyllen.

Ovnsbak hvitløksbrød
5

Strø godt med hvetemel på kjøkkenbenken. Legg pizzadeig på hvetemelet og kna ut (bruk alternativt en kjevle) til et ca 1 cm tykt rektangel. La hvile et par minutter, hvis deigen er vanskelig å jobbe med.

I mellomtiden, finhakk persille og hvitløk (eller press). 

Overfør pizzadeig til et stekebrett med bakepapir. Brett deigen over seg selv i tredjedeler og lag små groper med fingrene.

Bland olivenolje, hvitløk og persille i en liten skål og dryss over deigen. Krydre med en stor klype salt.

Bak i ovnen i 12-13 min, eller til brun og gjennomstekt.

Server
6

Anrett moussaka i skåler og topp med resterende persille.

Server med hvitløksbrød.