
Vegetariske quesedillas
med avokadosalsa og kremet limedressing
Kveldens kulinariske reise går til Spania, for vi skal lage vegetariske quesedillas. Vi fyller våre quesedillas med løk, mais, svarte bønner, sriracha og hvitløk. Tilbehøret i dag er en smakfull avokadosalsa med tomat og lime og en kremet limedressing.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
Ingredienser
1 stk
Løk
1 stk
Hvitløk
1 boks
Mais
1 pakke
Svarte bønner
2 stk
Tomat
1 stk
Avokado
1 stk
Lime
50 g
Revet mozzarella
(Inneholder Melk)
8 stk
Små tortillabrød
(Inneholder Gluten, Hvete)
4 g
Panamat
4 g
Ay Cajun-ba
(Inneholder Sulfitter)
20 g
Sriracha
75 g
Yoghurt
(Inneholder Melk)
Ikke inkludert i matkassen din
½ ss
Olivenolje (steg 1)
½ dl
Vann (steg 3)
½ ts
Salt (steg 3)
Framgangsmåte

Finhakk løk. Press eller finhakk hvitløk.
Skjær tomat i 1 cm biter. Del lime i to.
Skrell og skjær avokado i 1 cm biter.
Hell væske av mais. Skyll svarte bønner under kaldt vann i en sil.
Bland tomat, avokado, limesaft [1 ss | 2 ss], olivenolje [1/2 ss | 1 ss] og en klype salt og pepper i en skål.

Varm opp en stor stekepanne på høy varme.
Tilsett mais, krydre med en klype salt og pepper og stek i 4-5 min, til lett brunet. Overfør til en skål og sett til side.
Mos halvparten av svarte bønner med en gaffel eller potetmoser i en skål.

Varm opp en skvett olivenolje i stekepannen på middels høy varme.
Stek løk i 3-4 min.
Tilsett mais, svarte bønner (både hele og moste), Panamat, Ay Cajun-ba, sriracha og hvitløk. Krydre med salt [1 ts | 2 ts] og en klype pepper. Bland godt og stek i 1 min.
Tilsett vann [1/2 dl | 1 dl] og la putre under omrøring i 1 min, til vannet har fordampet. Ta stekepannen av varmen og rør inn mozzarella.

Fordel fyll i hver tortilla og brett sammen på midten (4 stk. quesadillas per person).

Tørk av stekepannen og varm opp til middels varme.
Stek quesadillas i 3-4 min på hver side. Snu dem forsiktig med en stekespade.
Bland yoghurt med en skvett limesaft og en klype salt og pepper i en skål.
TIPS: Det burde være plass til 4 quesadillas i stekepannen.

Anrett quesadillas og avokadosalsa på tallerkener.
Server limedressing ved siden av.