HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconVegetariske Quesedillas
topBanner
Vegetariske quesedillas

Vegetariske quesedillas

med avokadosalsa og kremet limedressing

Kveldens kulinariske reise går til Spania, for vi skal lage vegetariske quesedillas. Vi fyller våre quesedillas med løk, mais, svarte bønner, sriracha og hvitløk. Tilbehøret i dag er en smakfull avokadosalsa med tomat og lime og en kremet limedressing.

Tags:VegetarSterk
Allergener:MelkGlutenHveteSulfitter

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
25 minutter
VanskelighetsgradEnkel
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

1 stk

Løk

1 stk

Hvitløk

1 boks

Mais

1 pakke

Svarte bønner

1 stk

Tomat

1 stk

Avokado

1 stk

Lime

50 g

Revet mozzarella

(InneholderMelk)

8 stk

Små tortillabrød

(InneholderGluten, Hvete)

4 g

Panamat

4 g

Ay Cajun-ba

(InneholderSulfitter)

20 g

Sriracha

½ pakke

Creme fraiche

(InneholderMelk)

Ikke inkludert i matkassen din

½ ss

Olivenolje (steg 1)

½ dl

Vann (steg 3)

1 ts

Salt (steg 3)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Kalorier943 kcal
Energi (kj)3945 kj
Fett42.7 g
Mettet fett16 g
Karbohydrater93.54 g
Sukker15.5 g
Protein30.84 g
Natrium142.6 mg
arrow down iconarrow down icon
Stekepanne
Rivjern
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Finhakk løk. Press eller finhakk hvitløk. Skjær tomat i 1 cm biter. Del lime i to. Skrell og skjær avokado i 1 cm biter. Hell væske av mais. Skyll svarte bønner under kaldt vann i en sil. Bland tomat, avokado, limesaft [1 ss | 2 ss], olivenolje [1/2 ss | 1 ss] og en klype salt og pepper i en skål.

2

Varm opp en stor stekepanne på høy varme. Tilsett mais, krydre med en klype salt og pepper og stek i 4-5 min, til lett brunet. Overfør til en skål og sett til side. Mos halvparten av svarte bønner med en gaffel eller potetmoser i en skål.

3

Varm opp en skvett olivenolje i stekepannen på middels høy varme. Stek løk i 3-4 min. Tilsett mais, svarte bønner (både hele og moste), Panamat, Ay Cajun-ba, sriracha og hvitløk. Krydre med salt [1 ts | 2 ts] og en klype pepper. Bland godt og stek i 1 min. Tilsett vann [1/2 dl | 1 dl] og la putre under omrøring i 1 min, til vannet har fordampet. Ta stekepannen av varmen og rør inn mozzarella.

4

Fordel fyll i hver tortilla og brett sammen på midten (4 stk. quesadillas per person).

 

5

Tørk av stekepannen og varm opp til middels varme. Stek quesadillas i 3-4 min på hver side. Snu dem forsiktig med en stekespade. Bland creme fraiche [1/2 pakke, 2P] med en skvett limesaft og en klype salt og pepper i en skål. TIPS: Det burde være plass til 4 quesadillas i stekepannen.

6

Anrett quesadillas og avokadosalsa på tallerkener. Server limedressing ved siden av.