
Vegetarisk tortelloni
med kremet calabresesaus og fersk basilikum
I dag skal vi lage herlig hyggemat i form av tortelloni i en kremet calabresesaus. Vi steker squash, cherrytomater, vårløk, sukkererter og hvitløk, og blander alt med tortelloni i calabresesaus med creme fraiche til.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
Ingredienser
1 stk
Squash
1 stk
Vårløk
1 stk
Hvitløk
125 g
Cherrytomater
150 g
Sukkererter
½ boks
Tomatpure
60 g
Calabresepesto
½ pakke
Creme fraiche
(Inneholder Melk)
300 g
Tortelloni med ricotta og spinat
(Inneholder Melk, Egg, Gluten, Hvete Kan inneholde Sennep, Soya)
1 pose
Basilikum
Ikke inkludert i matkassen din
¼ ts
Salt (steg 2)
1 dl
Vann (steg 4)
¼ ts
Sukker (steg 4)
¼ ts
Salt (steg 4)
Framgangsmåte

Skjær squash i 1 cm tykke, halve skiver. Skjær vårløk i tynne skiver og separer det grønne fra det hvite. Press eller finhakk hvitløk. Plukk basilikumblader.

Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme. Stek squash, cherrytomater og det hvite av vårløken i 3-4 min, til møre. Tilsett sukkererter, hvitløk og det grønne av vårløken og stek i ytterligere 1-2 min. Krydre med salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper og sett til side i en skål.

Varm opp stekepannen til middels varme og tilsett tomatpuré [1/2 boks, 2P]. Stek i 1-2 min, til litt mørknet.

Rør inn calabresepesto, creme fraiche [1/2 pakke, 2P], vann [1 dl | 2 dl], tortelloni, sukker [1/4 ts | 1/2 ts], salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper. La putre i 1-2 min, eller til ‘al dente’. Vend tortelloni underveis. TIPS: ‘Al dente’ betyr at pastaen er gjennomkokt, men fremdeles har litt tyggemotstand i midten.

Tilsett stekte grønnsaker i stekepannen og rør godt til alt er dekket av saus. La putre i 1-2 min, til gjennomvarmet. Smak til med salt og pepper.

Fordel tortelloni med grønnsaker i dype tallerkener og topp med basilikumblader.