topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vegetarisk Tikka Masala

Vegetarisk Tikka Masala

med basmatiris og søt aprikoschutney

I dag går den kulinariske reiser til India, for vi skal lage en fantastisk Tikka Masala full av vidunderlige ingredienser. Blomkål, ingefær, hvitløk, tomat og fløte blir til en nydelig gryterett! Vi topper alt med chili og en både søt og syrlig aprikoschutney.

Tags:
Under 650 kcal
Rask
Vegetar
Hvetefri
Allergener:
Melk
Sennep
Selleri

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
VanskelighetsgradMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

1 stk

Løk

1 stk

Hvitløk

½ stk

Ingefær

2 stk

Tomat

275 g

Blomkål

30 g

Spinat

(Kan inneholde Selleri)

½ boks

Tomatpure

30 g

Tikka masala

150 ml

Matfløte

(Inneholder Melk)

½ stk

Rød chili

50 g

Aprikoschutney

(Inneholder Sennep)

4 g

Grønnsaksbuljong

(Inneholder Selleri)

½ stk

Lime

150 g

Basmatiris

Ikke inkludert i matkassen din

3 dl

Vann (steg 1)

½ ts

Salt (steg 1)

½ ss

Olivenolje (steg 2)

¼ ts

Salt (steg 4)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier600 kcal
Energi (kj)2510 kj
Fett20.2 g
Mettet fett9.4 g
Karbohydrater83.9 g
Sukker22 g
Protein14.8 g
Natrium408 mg

Redskaper

Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok ris
1

Kok opp en kjele med vann [3 dl | 6 dl].

Tilsett ris og salt [1/2 ts | 1 ts], senk til lav varme og la putre under lokk i 10 min.

Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min, eller til vannet er absorbert.

TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes.

Stek løk
2

Finhakk løk.

Varm opp en skvett olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i en stekepanne på middels høy varme.

Stek løk i 2-3 min under omrøring.

Skjær blomkål i 2 cm store biter. 

Grovhakk tomat.

Stek grønnsaker
3

Tilsett blomkål i stekepannen og stek i 3-4 min.

Skrell og finhakk ingefær [1/2 stk, 2P].

Press eller finhakk hvitløk. 

Tilsett ingefær, hvitløk og tomat, og stek i ytterligere 2-3 min.

Skjær lime [1/2 stk, 2P] i båter.

Kok Tikka Masala
4

Tilsett tomatpuré [1/2 boks, 2P] og Tikka Masala i stekepannen. Stek i 2-3 min under omrøring.

Rør inn matfløte [1/2 pakke, 2P] og grønnsaksbuljong. Tilsett en god skvett limesaft og krydre med salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper. Senk varmen og la småkoke i 6-8 min, eller til sausen tykner og blomkålen er mør.

TIPS: Smak på blomkålen etter et par minutter for å sjekke konsistensen.

Tilsett spinat
5

Skyll spinat i et dørslag under kaldt vann.

Bland spinat i stekepannen.

Fjern frøene og finhakk chili [1/2 stk, 2P].

Server
6

Anrett ris og Tikka Masala i dype tallerkener.

Topp med chili.

Server aprikoschutney og limebåter ved siden av.