HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconVegetarisk Tikka Masala
topBanner
Vegetarisk Tikka Masala

Vegetarisk Tikka Masala

med basmatiris og søt aprikoschutney

I dag går den kulinariske reiser til India, for vi skal lage en fantastisk Tikka Masala full av vidunderlige ingredienser. Blomkål, ingefær, hvitløk, tomat og fløte blir til en nydelig gryterett! Vi topper alt med chili og en både søt og syrlig aprikoschutney.

Tags:Under 650 kcalRaskHvetefriVegetar
Allergener:MelkSennepSelleri

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Forberedelsestid20 minutter
20 minutter
VanskelighetsgradMedium
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

1 stk

Løk

1 stk

Hvitløk

½ stk

Ingefær

2 stk

Tomat

275 g

Blomkål

30 g

Spinat

(Kan inneholdeSelleri)

½ boks

Tomatpure

30 g

Tikka masala

150 ml

Matfløte

(InneholderMelk)

½ stk

Rød chili

50 g

Aprikoschutney

(InneholderSennep)

4 g

Grønnsaksbuljong

(InneholderSelleri)

½ stk

Lime

150 g

Basmatiris

Ikke inkludert i matkassen din

3 dl

Vann (steg 1)

½ ts

Salt (steg 1)

½ ss

Olivenolje (steg 2)

¼ ts

Salt (steg 4)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Kalorier600 kcal
Energi (kj)2510 kj
Fett20.19 g
Mettet fett9.4 g
Karbohydrater83.86 g
Sukker22 g
Protein14.84 g
Natrium408 mg
arrow down iconarrow down icon
Stekepanne
Rivjern
Kasserolle
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Kok opp en kjele med vann [3 dl | 6 dl]. Tilsett ris og salt [1/2 ts | 1 ts], senk til lav varme og la putre under lokk i 10 min. Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min, eller til vannet er absorbert. TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes.

 

2

Finhakk løk. Varm opp en skvett olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i en stekepanne på middels høy varme. Stek løk i 2-3 min under omrøring. Skjær blomkål i 2 cm store biter. Grovhakk tomat.

 

3

Tilsett blomkål i stekepannen og stek i 3-4 min. Skrell og finhakk ingefær [1/2 stk, 2P]. Press eller finhakk hvitløk. Tilsett ingefær, hvitløk og tomat, og stek i ytterligere 2-3 min. Skjær lime [1/2 stk, 2P] i båter.

 

4

Tilsett tomatpuré [1/2 boks, 2P] og Tikka Masala i stekepannen. Stek i 2-3 min under omrøring. Rør inn matfløte [1/2 pakke, 2P] og grønnsaksbuljong. Tilsett en god skvett limesaft og krydre med salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper. Senk varmen og la småkoke i 6-8 min, eller til sausen tykner og blomkålen er mør. TIPS: Smak på blomkålen etter et par minutter for å sjekke konsistensen.

 

5

Skyll spinat i et dørslag under kaldt vann. Bland inn spinat i stekepannen. Fjern frøene og finhakk chili [1/2 stk, 2P].

 

6

Anrett ris og Tikka Masala i dype tallerkener. Topp med chili. Server aprikoschutney og limebåter ved siden av.