topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Varm prosciuttosalat

Varm prosciuttosalat

med perlecouscous og kremet ricotta

Falt du for den fristende tittelen på denne oppskriften? Vi garanterer at du ikke blir skuffet over resultatet. I dag skal vi nemlig lage en fantastisk prosciuttosalat med perlecouscous og kremet ricotta. Vi koker perlecouscous og blander den med pesto, ovnsbakte cherrytomater, squash og rødløk. Vi topper alt med sprøstekt prosciutto, kremet ricotta og finrevet ost.

Tags:
Under 650 kcal
Lett å lage
Allergener:
Sulfitter
Hvete
Gluten
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
15 minutter
VanskelighetsgradMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

125 g

Cherrytomater

1 stk

Squash

1 stk

Rødløk

12 ml

Balsamico

(Inneholder Sulfitter)

4 g

Hvitløksflørt

170 g

Perlecouscous

(Inneholder Hvete, Gluten)

4 g

Kyllingbuljong

50 g

Prosciutto

60 g

Spinat

(Kan inneholde Selleri)

30 g

Grønn pesto

(Inneholder Melk, Sulfitter)

50 g

Ricotta

(Inneholder Melk)

20 g

Italiensk hardost, flak

(Inneholder Melk)

Ikke inkludert i matkassen din

1 ts

Sukker (steg 1)

4 dl

Vann (steg 2)

¼ ts

Salt (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier596 kcal
Energi (kj)2495 kj
Fett18.36 g
Mettet fett6.7 g
Karbohydrater75.34 g
Sukker15 g
Protein27.46 g
Natrium392 mg

Redskaper

Bakeplate
Kasserolle

Framgangsmåte

Bak grønnsaker
1

Sett ovnen på 220°C/200°C varmluft. Skjær cherrytomateri to. Skjær squash i 1 cm tynne biter. Skjær rødløk i 1 cm båter. Fordel cherrytomater, squash og rødløk på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje* og krydre med Hvitløksflørt, en klype salt* og pepper*. Tilsett balsamico og sukker* [1 ts | 2 ts] over tomatene og bland godt. Bak i 15-20 min på øverste hylle i ovnen.

Kok perlecouscous
2

Kok opp en kjele med vann* [4 dl | 8 dl] og kyllingbuljong. Tilsett perlecouscous og senk til middels høy varme. La putre i 12-15 min, eller til myk, men med tyggemotstand.

Rist prosciutto
3

Fordel prosciutto på et nytt stekebrett med bakepapir. Bak i ovnen til de er sprø, ca. 8-10 min. TIPS: La det være litt avstand mellom hver prosciuttoskive - de skal helst ikke være helt inntil hverandre.

Bland perlecouscous og spinat
4

Skyll spinat i et dørslag under kaldt vann*. Når perlecouscous er ferdig kokt, tilsett spinat i kjelen og rør godt til spinaten faller litt sammen.

Tilsett grønnsaker
5

Når de ovnsbakte grønnsakene er ferdige, bland pesto [1/2 pakke, 2P], squash og rødløk med halvparten av cherrytomater i kjelen med perlecouscous. Krydre med salt* [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper*.

Servér
6

Anrett perlecouscous i dype tallerkener. Topp med resterende ovnsbakte cherrytomater. Bryt prosciutto over og topp med noen klatter ricotta og italiensk hardost.