HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconVarm Kyllingsalat
topBanner
Varm kyllingsalat

Varm kyllingsalat

med ovnsbakte kikerter og buljongkokt bulgur

En spennende rett med mange forskjellige smaker i perfekt harmoni. Bulgur får en ekstra god smak av å bli kokt med kyllingbuljong. Kikertene bakes i ovnen med paprika, tomat og hvitløk, før vi blander det med bulgur og spinat. Vi serverer grønnsaker og bulgur med stekt kylling, karamellisert rødløk og en kremet persilledressing.

Tags:Under 650 kcalProteinrik
Allergener:GlutenMelk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Forberedelsestid25 minutter
25 minutter
VanskelighetsgradMedium
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

1 stk

Paprika

1 stk

Tomat

½ pakke

Kikerter

4 g

Panamat

85 g

Bulgur

(InneholderGluten)

1 stk

Rødløk

300 g

Kyllingbryst

4 g

Kyllingbuljong

30 g

Spinat

(Kan inneholdeSelleri)

1 pose

Bladpersille

1 stk

Hvitløk

75 g

Yoghurt

(InneholderMelk)

Ikke inkludert i matkassen din

4 dl

Vann (steg 1)

1.5 ts

Sukker (steg 3)

2 ss

Vann (steg 3)

1 ss

Olivenolje (steg 5)

½ ts

Salt (steg 5)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Kalorier563 kcal
Energi (kj)2356 kj
Fett15.88 g
Mettet fett4.4 g
Karbohydrater50.04 g
Sukker15.3 g
Protein47.13 g
Natrium392 mg
arrow down iconarrow down icon
Bakeplate
Stekepanne
Kasserolle
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Sett ovnen på 240°C/220°C (varmluft). Kok opp en kjele med vann [4 dl | 8 dl]. Skjær paprika og tomat i 3 cm biter. Hell væsken av kikerter. Fordel kikerter [1/2 pakke, 2P], paprika og tomat på et stekebrett. Drypp over en stor skvett olivenolje, krydre med Panamat og en klype salt og pepper. Tilsett hvitløksfedd. Bak i ovnen i 15 min.

 

2

Kok bulgur med kyllingbuljong i 9-10 min. Hell av vannet og la bulgur hvile i kjelen.

3

Skjær rødløk i 1 cm båter. Varm opp en skvett olivenolje i en stekepanne på middels høy varme. Stek rødløk i 5-6 min under omrøring. Tilsett vann [2 ss | 4 ss], sukker [1,5 ts | 3 ts] og en klype salt og rør godt. Stek i 3-5 min, til lett karamellisert. Overfør til en liten skål.

 

4

Skjær kyllingbryst i 3 biter per person på et eget skjærebrett. Krydre kylling med en klype salt. Varm opp en skvett olivenolje i stekepannen på middels høy varme. Stek kylling i 5-6 min under omrøring, til gjennomstekt. TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.

 

5

Skyll spinat i et dørslag under kaldt vann. Finhakk persille (spar litt til pynt). Bland ferdigstekte grønnsaker og kikerter med spinat og bulgur i en skål. Tilsett olivenolje [1 ss | 2 ss], og salt [1/2 ts | 1 ts] og krydre med pepper. Klem hvitløksfedd ut av skallet og mos med persille, yoghurt og en klype salt og pepper i en liten skål.

 

6

Anrett bulgur og kylling i dype tallerkener. Topp med rødløk og persilledressing. Pynt med resterende persille.