Se for deg at dagens middag nytes i godt selskap på en uterestaurant i Toscana en sval sommerkveld. På tallerkenen ligger kremet tagliatelle vendt i fløte, calabresepesto, spinat, cherrytomater og bacon. Lekkert anrettet på toppen ligger laks krydret med Mamas eget favorittkrydder. Naturligvis er retten pyntet med høvlet ost og frisk oregano. Det blir ikke bedre!
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
140 g
Bacon, terninger
60 g
Spinat
250 g
Cherrytomater
1 stk
Hvitløk
1 pose
Oregano
300 g
Laksefilet
4 g
Mamas Favoritt
250 g
Tagliatelle
150 ml
Matfløte
60 g
Calabresepesto
4 g
Grønnsaksbuljong
40 g
Italiensk hardost, flak
¼ ts
Salt (steg 5)
Kok opp en kjele med saltet vann.
Varm opp en stekepanne på middels høy varme.
Stek bacon i 4-5 min. Overfør til en tallerken.
I mellomtiden, skyll spinat.
Del cherrytomater i to.
Finhakk eller press hvitløk.
Plukk oreganoblader.
Varm opp stekepannen med baconfett på middels høy varme.
Tørk fisk lett med kjøkkenpapir og krydre med halvparten av Mamas Favoritt og en klype salt på begge sider.
Stek med skinnet ned i 3-4 min. Snu laksen og stek i ytterligere 3-5 min, eller til gjennomstekt.
Overfør til en tallerken og dekk til med folie.
TIPS: Laksen er ferdig når kjøttet er matt i midten.
I mellomtiden, kok pasta i 2-3 min, eller til ‘al dente’.
Spar litt pastavann [½ dl | 1 dl] i en kopp og hell ut resten.
TIPS: ‘Al dente’ betyr at pastaen er myk med litt tyggemotstand.
TIPS: Kokevannet bør være like salt som sjøvann.
Når laksen er ferdig, varm opp stekepannen på middels varme (ikke vask pannen).
Stek hvitløk i 30 sek.
Rør inn pastavann, matfløte [½ pakke, 2P], calabresepesto, grønnsaksbuljong, resterende Mamas Favoritt, salt [¼ ts | ½ ts] og spinat. Kok i 1-2 min, til sausen har tyknet og spinaten falt sammen.
Tilsett pasta, tomater og bacon. Bland godt.
Kok i 1 min, eller til alt er gjennomvarmt. Fjern fra varmen.
Anrett pasta og laks på tallerkener.
Topp pasta med italiensk hardost og oregano.