Toskansk laks og kremet tagliatelle
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Toskansk laks og kremet tagliatelle

Toskansk laks og kremet tagliatelle

med cherrytomater og sprøstekt bacon

Se for deg at dagens middag nytes i godt selskap på en uterestaurant i Toscana en sval sommerkveld. På tallerkenen ligger kremet tagliatelle vendt i fløte, calabresepesto, spinat, cherrytomater og bacon. Lekkert anrettet ovenpå ligger toskansk laks krydret med Mamas eget favorittkrydder. Naturligvis er retten pyntet med høvlet ost og frisk oregano. Det blir ikke bedre!

Allergener:
Fisk
Egg
Gluten
Hvete
Melk
Selleri

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
VanskelighetsgradEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

140 g

Bacon, terninger

60 g

Spinat

(Kan inneholde Selleri)

250 g

Cherrytomater

1 stk

Hvitløk

1 pose

Oregano

300 g

Laksefilet

(Inneholder Fisk)

4 g

Mamas Favoritt

(Inneholder Egg)

250 g

Tagliatelle

(Inneholder Egg, Gluten, Hvete Kan inneholde Soya, Egg, Sennep)

150 ml

Matfløte

(Inneholder Melk)

60 g

Calabresepesto

4 g

Grønnsaksbuljong

(Inneholder Selleri)

40 g

Italiensk hardost, flak

(Inneholder Melk)

Ikke inkludert i matkassen din

¼ ts

Salt (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier1206 kcal
Energi (kj)5045 kj
Fett69.5 g
Mettet fett27.5 g
Karbohydrater85.2 g
Sukker11.2 g
Protein64.3 g
Natrium408.6 mg

Redskaper

Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Stek bacon
1

Kok opp en kjele med saltet vann.

Varm opp en stekepanne på middels høy varme.

Stek bacon i 4-5 min. Overfør til en tallerken.  

Forbered råvarer
2

I mellomtiden, skyll spinat i et dørslag under kaldt vann.

Del cherrytomater i to.

Finhakk eller press hvitløk.

Plukk oreganoblader.

Stek laks
3

Varm opp stekepannen med baconfett på middels høy varme.

Tørk fisk lett med kjøkkenpapir og krydre med halvparten av Mamas Favoritt og en klype salt på begge sider.

Stek med skinnet ned i 3-4 min. Snu laksen og stek i ytterligere 3-5 min, eller til gjennomstekt.

Overfør til en tallerken og dekk til med folie.

TIPS: Laksen er ferdig når kjøttet er matt i midten.

Kok pasta
4

I mellomtiden, kok pasta i 2-3 min, eller til ‘al dente’.

Spar litt pastavann [½ dl | 1 dl] i en kopp og hell ut resten.

TIPS: ‘Al dente’ betyr at pastaen er gjennomkokt, men at den fortsatt har litt tyggemotstand.

TIPS: Kokevannet bør være like salt som sjøvann.

Lag saus
5

Når laksen er feridg, varm opp stekepannen på middels varme (ikke vask pannen).

Stek hvitløk i 30 sek.

Rør inn pastavann [½ dl | 1 dl], matfløte [½ pakke, 2P], calabresepesto, grønnsaksbuljong, resterende Mamas Favoritt, salt [¼ ts | ½ ts] og spinat. Kok i 1-2 min, til sausen har tyknet og spinaten falt sammen.

Tilsett pasta, tomater og bacon. Bland godt.

Kok i 1 min, eller til alt er gjennomvarmt. Fjern fra varmen.

Server
6

Anrett pasta og laks på tallerkener.

Topp pastaen med italiensk hardost og oregano.