topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Tex-Mex-krydret kylling

Tex-Mex-krydret kylling

med ovnsbakt søtpotet og pico de gallo

I dag skal vi lage et ekte festmåltid med mange overraskelser! Vi drømmer oss bort til Mexico og krydrer vår møre kylling med Tex-Mex. Og vi skal selvfølgelig ha poteter til, men vi prøver noe nytt og lager pommes frites av søtpotet! Spennende tilbehør er en pico de gallo med avokado, tomat, rødløk og lime.

Tags:
Under 650 kcal
Hvetefri
Proteinrik
Under 50g karbo
Melkefri

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
VanskelighetsgradEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

450 g

Søtpotet

1 stk

Avokado

½ stk

Rødløk

1 stk

Tomat

1 stk

Lime

½ stk

Jalapeno

300 g

Kyllingbryst

5 g

Tex-Mex

Ikke inkludert i matkassen din

2 ss

Olivenolje (steg 5)

¼ ts

Salt (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier593 kcal
Energi (kj)2482 kj
Fett25.7 g
Mettet fett4.6 g
Karbohydrater41.11 g
Sukker6.4 g
Protein39.91 g
Natrium0 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne

Framgangsmåte

Bak søtpotet
1

Sett oven på 220°C/200°C (varmluft).

Skjær søtpotet (uskrellet) i 1 cm staver og fordel på et stekebrett [2 stk, 4P] med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje, krydre med en klype salt og pepper og bland godt. Bak i ovnen i 25-30 min, eller til gylne.

Stek kylling
2

Krydre kylling på begge sider med Tex-Mex og en klype salt.

Varm opp en skvett olivenolje i en stekepanne på middels høy varme.

Stek kylling i 2 min på hver side, til brunet.

Ovnsbak kylling
3

Overfør kylling til stekebrettet med søtpotet og bak i 9-10 min, eller til gjennomstekt.

TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.

Forbered grønnsaker
4

Del avokado i to, fjern steinen og grav ut innmaten med en skje. Skjær deretter i 1 cm biter.

Skjær tomat i 1 cm terninger.

Finhakk rødløk [1/2 stk, 2P].

Skjær lime i båter.

Finhakk jalapeño [1/2 stk, 2P].

Bland pico de gallo
5

Bland forsiktig avokado, tomat, rødløk, en klype jalapeño, limesaft [1 ss | 2 ss], olivenolje [2 ss | 4 ss], salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper i en skål.

Skjær kylling i 2 cm skiver.

TIPS: Tilsett mindre jalapeño hvis du ikke liker sterk mat.

Server
6

Anrett søtpotet, kylling og pico de gallo på tallerkener.

Server resterende limebåter ved siden av.