topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Tagliatelle og kongereker

Tagliatelle og kongereker

med soltørkede tomater og pinjekjerner

I dag kan vi friste med en nydelig tagliatellerett med kongereker og soltørkede tomater. Pastaen serveres med en syrlig smør- og sitronsaus, som harmonerer godt med kongereker. Retten toppes med en ruccolasalat for å balansere smakene.

Tags:
Rask
Allergener:
Skalldyr
Egg
Gluten
Hvete
Melk
Selleri

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
VanskelighetsgradEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

250 g

Kongereker

(Inneholder Skalldyr Kan inneholde Skalldyr)

250 g

Tagliatelle

(Inneholder Egg, Gluten, Hvete Kan inneholde Soya, Egg, Sennep)

2 stk

Hvitløk

½ stk

Rød chili

½ stk

Sitron

1 pose

Basilikum

50 g

Soltørkede tomater

150 ml

Matfløte

(Inneholder Melk)

4 g

Grønnsaksbuljong

(Inneholder Selleri)

½ stk

Squash

40 g

Ruccola

20 g

Pinjekjerner

(Kan inneholde Hvete, Nøtter, Peanøtter, Sesam, Bygg, Havre, Rug, Spelt)

Ikke inkludert i matkassen din

1 ss

Olivenolje (steg 3)

1 ss

Smør (steg 3)

½ ss

Olivenolje (steg 5)

¼ ts

Salt (steg 5)

½ ss

Olivenolje (steg 4)

¼ ts

Salt (steg 4)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier863 kcal
Energi (kj)3612 kj
Fett45.1 g
Mettet fett16.5 g
Karbohydrater84.2 g
Sukker10 g
Protein34.3 g
Natrium1083 mg

Redskaper

Stekepanne
Rivjern
Kasserolle

Framgangsmåte

Forbered grønnsaker
1

Kok opp en stor kjele med saltet vann.

Finhakk eller press hvitløk.

Del chili [1/2 stk, 2P] på langs, fjern frø og hakk.

Halver sitron [1/2 stk, 2P].

Rist pinjekjerner
2

Varm opp en stor stekepanne på middels høy varme.

Rist pinjekjerner i 3-4 min, eller til gylne. Sett til side i en skål.

Stek reker
3

Varm opp en skvett olivenolje [1 ss | 2 ss] i samme stekepanne.

Tilsett kongereker og krydre med en klype salt. Stek i 1-2 min på hver side, til gjennomstekte.

Tilsett smør [1 ss | 2 ss], hvitløk, chili og en stor skvett sitronsaft. Stek i 30 sek, eller til velduftende.

Sett til side i en skål og dekk over med folie.

TIPS: Rekene er gjennomstekte når de er rosa på utsiden og matte i midten.

TIPS: Tilsett chili etter smak - det er sterkt.

Lag saus
4

Grovhakk squash [1/2 stk, 2P] og soltørket tomat.

Skyll ruccola.

Grovhakk basilikum.

Varm opp samme stekepanne med en skvett olivenolje [1/2 ss | 1 ss] på middels høy varme.

Stek squash, salt [1/4 ts | 1/2 ts] og soltørket tomat i 4-5 min, til myknet.

Tilsett grønnsaksbuljong og matfløte [1/2 pakke, 2P], og bland sammen.

Senk til middels varme.

 

Kok tagliatelle
5

I mellomtiden, kok tagliatelle i 2-3 min, eller til 'al dente'.

Spar litt pastavann [1 dl | 2 dl] i en kopp og hell av resten.

Tilsett tagliatelle, basilikum og pastavann i stekepannen, og bland sammen.

Rett før servering, bland ruccola, pinjekjerner, olivenolje [1/2 ss | 1 ss] og salt [1/4 ts | 1/2 ts] i en stor skål.

TIPS: Kokevannet skal være like salt som sjøvann.

TIPS: ‘Al dente’ betyr at pastaen er myk med litt tyggemotstand.

TIPS: Tilsett mer pastavann om pastaen ser tørr ut.

Server
6

Anrett pastaen i skåler.

Legg reker på toppen, og drypp over med smør- og sitronsaus.

Topp med ruccolasalat.