Mørt svinekjøtt får en fantastisk smak av å bli stekt i ovnen med vår ferdige krydderblanding, Hvitløksflørt. Både søtt og syrlig er tilbehøret i dag, som består av en eplesalat med valnøtter. Vi serverer svinekjøttet med kokte poteter og en deilig kremet basilikumsaus.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
4 g
Hvitløksflørt
1 stk
Hvitløk
150 ml
Matfløte
(Inneholder Melk)
1 pose
Basilikum
500 g
Poteter
60 g
Salatblanding
1 stk
Eple
4 g
Kyllingbuljong
20 g
Valnøtter
(Inneholder Nøtter Kan inneholde Sesam, Peanøtter)
20 g
Honning- og sennepsdressing
(Inneholder Sulfitter, Egg, Sennep)
300 g
Svinefilet
¼ ts
Salt (steg 5)
¼ ss
Olivenolje (steg 5)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Kok opp en stor kjele med lettsaltet vann.
Kok poteter i 12-15 min, eller til de enkelt kan deles med en kniv.
Hell av vannet. Krydre med en klype salt og pepper og la hvile under lokk.
Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
Krydre svinekjøtt med Hvitløksflørt og en klype salt, og stek i 2 min på hver side, til brunet.
Overfør svinekjøtt til et stekebrett med bakepapir og bak i ovnen i 10-13 min, til gjennomstekt.
Pakk svinekjøtt i folie og la hvile til servering.
TIPS: Kjøttet er ferdig når det er uten antydning av rosa i midten.
I mellomtiden, finhakk basilikum.
Fjern kjernen og skjær eple i tynne skiver.
Skyll salatblanding.
Bland salatblanding, eple og honning- og sennepsdressing i en stor skål. Krydre med en klype salt og pepper.
Press eller finhakk hvitløk.
Varm opp olivenolje [1/4 ss | 1/2 ss] i en stekepanne på middels varme.
Stek hvitløk i 1-2 min.
Tilsett matfløte [1/2 pakke, 2P], kyllingbuljong og basilikum og stek i 1-2 min, til gjennomvarmet. Krydre med salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en stor klype pepper.
Skjær svinekjøtt i skiver.
Anrett poteter, svinekjøtt og eplesalat på tallerkener.
Øs basilikumsaus over.
Pynt eplesalaten med valnøtter.