
Svinekjøtt i fløtesaus
med kokte poteter og frisk eplesalat
Mørt svinekjøtt får en fantastisk smak av å bli stekt i ovnen med vår ferdige krydderblanding, Hvitløksflørt. Både søtt og syrlig er tilbehøret i dag, som består av en eplesalat med valnøtter. Vi serverer svinekjøttet med kokte poteter og en deilig kremet basilikumsaus.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
Ingredienser
4 g
Hvitløksflørt
1 stk
Hvitløk
150 ml
Matfløte
(Inneholder Melk)
1 pose
Basilikum
300 g
Svin ytrefilet
500 g
Poteter
60 g
Salatblanding
1 stk
Eple
4 g
Kyllingbuljong
20 g
Valnøtter
(Inneholder Nøtter Kan inneholde Sesam, Peanøtter)
20 g
Honning- og sennepsdressing
(Inneholder Sulfitter, Egg, Sennep)
Ikke inkludert i matkassen din
¼ ts
Salt (steg 5)
¼ ss
Olivenolje (steg 5)
Framgangsmåte

Kok opp en stor kjele med lettsaltet vann.
Kok poteter i 12-15 min, eller til de enkelt kan deles med en kniv.
Hell av vannet. Krydre med en klype salt og pepper og la hvile under lokk.

Finhakk basilikum.
Press eller finhakk hvitløk.
Skyll salatblanding i et dørslag under kaldt vann.

Skjær svinekjøtt i strimler (ca. 5 per person) på et eget skjærebrett.
Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
Bland svinekjøtt, en skvett olivenolje, Hvitløksflørt og en klype salt og pepper i en skål.
Når stekepannen er varm, stek svinekjøtt i 3-4 min. Overfør til en tallerken.

Skjær eple i tynne skiver.
Bland salatblanding, eple og honning- og sennepsdressing i en stor skål. Krydre med en klype salt og pepper.

Varm opp olivenolje [1/4 ss | 1/2 ss] i en stekepanne på middels varme.
Stek hvitløk i 1-2 min.
Tilsett matfløte [1/2 pakke, 2P], kyllingbuljong, basilikum (spar litt til pynt) og i 1-2 min, til gjennomvarmet. Krydre med salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en stor klype pepper.

Anrett poteter, svinekjøtt og eplesalat på tallerkener.
Øs basilikumsaus over.
Pynt eplesalaten med valnøtter.
Strø over resterende basilikum.