HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconSvinekjøtt I Fløtesaus
topBanner
Svinekjøtt i fløtesaus

Svinekjøtt i fløtesaus

med kokte poteter og frisk eplesalat

Mørt svinekjøtt får en fantastisk smak av å bli stekt i ovnen med vår ferdige krydderblanding, Hvitløksflørt. Både søtt og syrlig er tilbehøret i dag, som består av en eplesalat med valnøtter. Vi serverer svinekjøttet med kokte poteter og en nydelig kremet fløtesaus med basilikum.

Tags:Under 650 kcalRaskHvetefriBarnevennligProteinrikUnder 50g karbo
Allergener:MelkNøtter

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Forberedelsestid20 minutter
20 minutter
VanskelighetsgradMedium
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

4 g

Hvitløksflørt

1 stk

Hvitløk

150 ml

Matfløte

(InneholderMelk)

1 pose

Basilikum

300 g

Svin ytrefilet

500 g

Poteter

60 g

Salatblanding

1 stk

Eple

4 g

Kyllingbuljong

20 g

Valnøtter

(InneholderNøtterKan inneholdeSesam, Peanøtter)

Ikke inkludert i matkassen din

¼ ts

Salt (steg 5)

¼ ss

Olivenolje (steg 5)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Kalorier636 kcal
Energi (kj)2663 kj
Fett26.02 g
Mettet fett10.2 g
Karbohydrater55.89 g
Sukker12.7 g
Protein46.16 g
Natrium392 mg
arrow down iconarrow down icon
Bakeplate
Stekepanne
Kasserolle
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Kok opp en stor kjele med lettsaltet* vann*. Kok poteter i 15 min, eller til de enkelt kan deles med en kniv. Hell av vannet. Krydre med en klype salt* og pepper* og la hvile under lokk.

2

Finhakk basilikum. Press eller finhakk hvitløk. Skyll salatblanding i et dørslag under kaldt vann.

3

Skjær svinekjøtt i strimler (ca. 5 per person) på et eget skjærebrett. Varm opp en skvett olivenolje* i en stor stekepanne på middels høy varme. Bland svinekjøtt, en skvett olivenolje*, Hvitløksflørt og en klype salt* og pepper* i en skål. Når stekepannen er varm, stek svinekjøtt i 3-4 min. Overfør til en tallerken.

4

Skjær eple i tynne skiver. Bland salatblanding og eple i en stor skål. Krydre med en klype salt* og pepper*. Tilsett evt. en skvett olivenolje* om du ønsker.

5

Varm opp en skvett olivenolje* [1/4 ss | 1/2 ss] i en stekepanne på middels varme. Stek hvitløk i 1-2 min. Tilsett matfløte [1/2 pakke, 2P], kyllingbuljong, basilikum (spar litt til pynt) og i 1-2 min, til gjennomvarmet. Krydre med salt* [1/4 ts | 1/2 ts] og en stor klype pepper*.

6

Anrett poteter, svinekjøtt og eplesalat på tallerkener. Øs fløtesaus over. Pynt eplesalaten med valnøtter. Strø over resterende basilikum.