
Svinekjøtt i fløtesaus
med kokte poteter og frisk eplesalat
Mørt svinekjøtt får en fantastisk smak av å bli stekt i ovnen med vår ferdige krydderblanding, Hvitløksflørt. Både søtt og syrlig er tilbehøret i dag, som består av en eplesalat med valnøtter. Vi serverer svinekjøttet med kokte poteter og en nydelig kremet fløtesaus med basilikum.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
Ingredienser
4 g
Hvitløksflørt
1 stk
Hvitløk
150 ml
Matfløte
(Inneholder Melk)
1 pose
Basilikum
300 g
Svin ytrefilet
500 g
Poteter
60 g
Salatblanding
1 stk
Eple
4 g
Kyllingbuljong
20 g
Valnøtter
(Inneholder Nøtter Kan inneholde Sesam, Peanøtter)
Ikke inkludert i matkassen din
¼ ts
Salt (steg 5)
¼ ss
Olivenolje (steg 5)
Framgangsmåte

Kok opp en stor kjele med lettsaltet* vann*. Kok poteter i 15 min, eller til de enkelt kan deles med en kniv. Hell av vannet. Krydre med en klype salt* og pepper* og la hvile under lokk.

Finhakk basilikum. Press eller finhakk hvitløk. Skyll salatblanding i et dørslag under kaldt vann.

Skjær svinekjøtt i strimler (ca. 5 per person) på et eget skjærebrett. Varm opp en skvett olivenolje* i en stor stekepanne på middels høy varme. Bland svinekjøtt, en skvett olivenolje*, Hvitløksflørt og en klype salt* og pepper* i en skål. Når stekepannen er varm, stek svinekjøtt i 3-4 min. Overfør til en tallerken.

Skjær eple i tynne skiver. Bland salatblanding og eple i en stor skål. Krydre med en klype salt* og pepper*. Tilsett evt. en skvett olivenolje* om du ønsker.

Varm opp en skvett olivenolje* [1/4 ss | 1/2 ss] i en stekepanne på middels varme. Stek hvitløk i 1-2 min. Tilsett matfløte [1/2 pakke, 2P], kyllingbuljong, basilikum (spar litt til pynt) og i 1-2 min, til gjennomvarmet. Krydre med salt* [1/4 ts | 1/2 ts] og en stor klype pepper*.

Anrett poteter, svinekjøtt og eplesalat på tallerkener. Øs fløtesaus over. Pynt eplesalaten med valnøtter. Strø over resterende basilikum.