HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right icon"Supernova Ytrefilet" Av Svin
topBanner
"Supernova-ytrefilet" av svin

"Supernova-ytrefilet" av svin

med sesam, søtpotet og "Buzz Lightyear-salat"

LIGHTYEAR

Vi feirer lanseringen av familiefilmen Lightyear på Disney+ med intergalaktiske middager inspirert av filmen. Smaken av denne “supernova” ytrefileten av svin er noe du kommer til å drømme om så snart du har spist den siste biten. Nyt denne saftige fileten med søtpotet og en Buzz Lightyear-salat som selv de mest kresne astronauter kommer til å elske.

Tags:Under 650 kcalHvetefriBarnevennligProteinrikUnder 50g karbo
Allergener:SesamSennepEgg

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Forberedelsestid30 minutter
30 minutter
VanskelighetsgradEnkel
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

450 g

Søtpotet

2 g

Hvitløksflørt

300 g

Svin ytrefilet

10 g

Sesamfrø

(InneholderSesamKan inneholdeNøtter, Peanøtter)

1 stk

Pære

1 stk

Agurk

60 g

Salatblanding

½ stk

Sitron

20 g

Aioli

(InneholderSennep, Egg)
Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Kalorier478 kcal
Energi (kj)2001 kj
Fett11.48 g
Mettet fett1.8 g
Karbohydrater44.7 g
Sukker10 g
Protein42.73 g
Natrium0 mg
arrow down iconarrow down icon
Bakeplate
Stekepanne
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Sett ovnen på 240°C/220°C (varmluft). Skjær søtpotet (uskrellet) i 1 cm staver. Fordel søtpotet på et stekebrett [2 stk, 4P] med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje* og krydre med hvitløksflørt [½ pakke, 2P] og en klype salt* og pepper*. Bland godt. Stek i 20 min, til gylne.

2

Skjær svinekjøtt i 2 cm tykke skiver og krydre med en klype salt* og pepper*. Strø sesamfrø på en tallerken. Dekk svinekjøtt i sesamfrø på alle sider.

3

Varm opp en skvett olivenolje* i en stekepanne på høy varme. Stek svinekjøtt i 1-2 min på hver side, til gjennomstekt. Pakk ferdigstekt svinekjøtt i folie og la hvile til servering.

4

Fjern kjernen og skjær pære i tynne, halve skiver. Skjær agurk i tynne skiver. Del sitron i to. Skyll salatblanding i et dørslag under kaldt vann.

5

Bland pære, agurk og salatblanding i en skål. Press over en skvett sitronsaft og smak til med salt* og pepper*. Tilsett evt. en skvett olivenolje* om ønskelig. Bland godt. Bland aioli [½ pakke, 2P], en skvett sitronsaft og en skvett vann* i en liten skål.

6

Anrett svinekjøtt, søtpoteter og salat på tallerkener. Server sitronaioli på siden.