Skip to main content
Sterk linse-dhal

Sterk linse-dhal

med urte- og smørstekt pitabrød

Dhal er en klassisk indisk rett som varmer opp kroppen på null komma niks. Ta frem en stor stekepanne og fyll den med løk, ingefær, chili, vår herlige indiske krydderblanding - Mild Mahal, tomat, røde linser, kokosmelk, soyasaus og en generøs skvett limesaft. Tilbehøret urtesmørstekte pitabrød og frisk agurk - en rett og slett utsøkt middag!

Tags:
Vegetar
Plantebasert
Allergener:
Hvete
Soya
Gluten
Selleri

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid35 minutter
30 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

1 stk

Lime

Ingefær

1 stk

Mynte & koriander

200 g

Røde linser

2 stk

Tomat

1 stk

Agurk

25 ml

Soyasaus

½ stk

Rød chili

2 stk

Hvitløk

4 g

Grønnsaksbuljong

2 stk

Pitabrød

1 stk

Løk

90 ml

Kokosmelk

4 g

Mild Mahal

Ikke inkludert i matkassen din

1 ss

Smør til steking

3 dl

Vann til gryterett

1 ss

Smør til smør

Næringsinnhold

Kalorier766 kcal
Energi (kj)3206 kj
Fett23.2 g
Mettet fett15.3 g
Karbohydrater94.6 g
Sukker11.1 g
Fiber24.2 g
Protein31.6 g
Natrium408 mg
Calcium1.2 mg
Iron0.1 mg

Framgangsmåte

Forbered råvarer
1

Ta smør ut av kjøleskapet for å oppnå romtemperatur.

Finhakk løk.

Del chili i to på langs, fjern frø og skjær i tynne skiver.

Finhakk tomat og hvitløk (eller press).

Skyll røde linser.

Skjær lime i båter.

Stek grønnsaker
2

Smelt smør i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek løk i 2-3 min, eller til mykt.

Tilsett ingefærpasta, chili, hvitløk, Mild Mahal, tomat og linser. Stek i 1-2 min, eller til velduftende.

TIPS: Tilsett chili etter smak - det er sterkt.

Lag dhal
3

Tilsett vann, kokosmelk, grønnsaksbuljong og soyasaus.

Kok opp, senk deretter varmen til middels. Sett på lokk og kok i 15-20 min, eller til linser er myke.

Krydre med en klype salt og pepper og tilsett en stor skvett limesaft.

TIPS: Tilset en skvett vann, hvis den føles for tykk.

Lag urtesmør
4

I mellomtiden, skjær agurk i 1 cm biter.

Finhakk mynte- og korianderblad.

Bland mynte, koriander, smør og en klype salt og pepper i en liten skål.

Stek pitabrød
5

Varm opp en annen stekepanne på middels høy varme.

Tilsett urtesmør og pitabrød, og stek i 1-2 min på hver side, eller til brunet.

Server
6

Anrett dhal i skåler og topp med agurk.

Skjær urte-pita i skiver og server på siden.