Dette er en fantastisk god oppskrift på en asiatisk rekewok. Vi steker reker, sjampinjong, pak choi og vårløk, som får smak av chili, asiatisk woksaus og soyasaus. Vi blander woken med nudler og topper med salte peanøtter.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 stk
Hvitløk
½ g
Chiliflak
150 g
Udonnudler, tørkede
(Inneholder: Hvete, Gluten)
20 g
Saltede peanøtter
(Inneholder: Peanøtter Kan inneholde spor av: Sesam, Nødder)
75 g
Asiatisk woksaus
(Inneholder: Hvete, Gluten, Sulfitter, Sesam, Soya)
25 ml
Soyasaus
(Inneholder: Hvete, Gluten, Soya)
150 g
Kongereker
(Inneholder: Skalldyr)
1 stk
Pak choi
1 stk
Vårløk
200 g
Sjampinjong
1 dl
Spart nudelvann
¼ ts
Salt til reker
¼ ts
Salt til saus
Kok opp en kjele med saltet vann.
Kok nudler i 4-6 min, til myke.
Spar litt nudelvann i en kopp. Hell av resten og skyll nudler.
TIPS: Kokevannet bør være like salt som sjøvann.
I mellomtiden, grovhakk sjampinjong.
Grovhakk pak choi.
Skjær vårløk i tynne skiver.
Finhakk eller press hvitløk.
Krydre reker med en klype salt.
Varm opp olivenolje i stekepanne på middels høy varme.
Stek reker i 1-2 min på hver side, til gjennomstekte.
TIPS: Rekene er ferdige når de er rosa utenpå og matte i midten.
Tilsett hvitløk, chiliflak og vårløk i stekepannen og bland godt.
Tilsett sopp og stek i 2-3 min, til myke.
Tilsett pak choi og stek i ytterligere 1-2 min.
TIPS: Tilsett chili etter smak - det er sterkt.
Rør inn asiatisk woksaus og soyasaus. Krydre med salt og en klype pepper.
Tilsett nudler og nudelvann. Bland godt.
TIPS: Tilsett mer vann hvis det ser tørt ut.
Anrett rekewok med nudler i dype tallerkener.
Topp med peanøtter.