Skip to main content
Stekt svinefilet og rødvinssaus
Stekt svinefilet og rødvinssaus

Stekt svinefilet og rødvinssaus

med ovnsbakte poteter og sprø prosciutto

Klar for et festmåltid? Vi bruner indrefilet av svin og lar den deretter steke ferdig i ovnen. Samtidig baker vi poteter toppet med finrevet ost, steker brokkolini og mandler, og lager en nydelig rødvinssaus. Vi topper potetene med sprøstekt prosciutto, og så er maten klar!

Allergener:
Sulfitter
Nødder
Melk
Egg

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid35 minutter
30 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

1 stk

Hvitløk

½ stk

Løk

60 g

Rødvinssaus

(Inneholder: Sulfitter)

250 g

Svinefilet

150 g

Brokkolini

20 g

Mandler

(Inneholder: Nødder Kan inneholde spor av: Rug, Sesam, Spelt, Hvete, Bygg, Gluten, Havre, Peanøtter)

50 g

Prosciutto

40 g

Ruccola

20 g

Finrevet ost

(Inneholder: Melk, Egg)

½ stk

Rosmarin

400 g

Småpoteter

½ stk

Rødbeter, ferdigkokte

Ikke inkludert i matkassen din

¼ ts

Salt til kjøtt

½ ts

Salt til poteter

½ ss

Olje til steking

½ dl

Vann til saus

¼ ts

Salt til saus

Næringsinnhold

Kalorier593 kcal
Energi (kj)2482 kj
Fett21.6 g
Mettet fett5.4 g
Karbohydrater104.8 g
Sukker65.7 g
Protein47.7 g
Natrium0 mg

Framgangsmåte

Forbered poteter
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Ta kjøttet ut av kjøleskapet så det blir romtemperert. Krydre med salt.

Halver potet og fordel på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med salt og en klype pepper.

Bak i ovnen i 25-35 min, eller til gylne og myke.

Dryss over finrevet ost etter 15 min.

TIPS: Bruk flere stekebrett ved behov.

Stek svinefilet
2

Fordel prosciutto på et nytt stekebrett med bakepapir og stek i 8-10 min, eller til sprø. Sett til side på en tallerken.

Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på høy varme.

Brun svinefilet i 2 min på hver side.

Overfør til et stekebrett med bakepapir og stek i 10-13 min.

La svinefileten hvile i folie til servering.

TIPS: Kjøttet er ferdig når det er uten antydning av rosa i midten.

Stek brokkolini og mandler
3

I mellomtiden, finhakk eller press hvitløk.

Finhakk sjalottløk.

Finhakk rosmarin.

Grovhakk mandler.

Varm opp en skvett olivenolje i samme stekepanne (tørk av den først) på middels høy varme.

Stek brokkolini og mandler i 5-6 min, eller til myknet og ristede. Krydre med salt og pepper, og sett til side.

TIPS: Tilsett en skvett vann for å fremskynde prosessen.

Lag rødvinssaus
4

Varm opp olivenolje i samme stekepanne på middels varme.

Stek sjalottløk, rosmarin og hvitløk i 1 min.

Senk til middels lav varme og tilsett rødvinssaus, vann og en klype salt og pepper. La småkoke i 2-3 minutter.

Bland prosciutto og potet
5

Skyll ruccola.

Skjær rødbete i kvarte biter.

Bland ruccola og rødbete med en klype salt og pepper i en mellomstor skål. Tilsett eventuelt en skvett olivenolje.

Knus prosciutto i små biter og bland med ovnsbakt potet.

Skjær kjøtt i tynne skiver.

Server
6

Anrett poteter, kjøtt og salat på tallerkener.

Topp salat med brokkolini og mandler.

Øs rødvinssaus over kjøttet.