topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Stekt laks

Stekt laks

med ovnsbakte rotfrukter kremet agurksalat

Vi skjønner godt at denne oppskriften fanget oppmerksomheten din, for stekt laks smaker himmelsk! Denne retten kombinerer laks, smør og sitron, og serveres med sesambakte poteter, rødbeter og pastinakk. Vi lager også en forfriskende kremet salat med agurk, dill og yoghurt. Enkelt, raskt og veldig godt!

Tags:
Barnevennlig
Hvetefri
Allergener:
Fisk
Selleri
Melk
Sesam

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
25 minutter
VanskelighetsgradMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

1 pose

Dill

500 g

Poteter

1 stk

Rødbete

1 stk

Pastinakk

1 stk

Agurk

1 stk

Hvitløk

1 stk

Sitron

250 g

Laksefilet

(Inneholder Fisk)

4 g

Grønnsaksbuljong

(Inneholder Selleri)

75 g

Yoghurt

(Inneholder Melk)

10 g

Sesamfrø

(Inneholder Sesam Kan inneholde Nøtter, Peanøtter)

Ikke inkludert i matkassen din

½ dl

Vann (steg 4)

1 ss

Smør (steg 5)

1 ss

Olivenolje (steg 4)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier790 kcal
Energi (kj)3304 kj
Fett42.1 g
Mettet fett12.1 g
Karbohydrater67.9 g
Sukker17.2 g
Protein35.4 g
Natrium408 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne
Rivjern

Framgangsmåte

Bak rotfrukter
1

Forvarm ovnen til 220°C/200°C varmluft.

Skjær poteter, rødbete og pastinakk (alle uskrellet) i 1 cm biter.

Fordel på et stekebrett [2 brett, 4P] med bakepapir. Strø over sesamfrø og drypp over en skvett olivenolje. Krydre med en klype salt og pepper, og bland godt. Bak i ovnen i 20-30 min, til sprø. 

Forbered grønnsaker
2

Finhakk eller press hvitløk.

Skjær agurk i tynne skiver.

Grovhakk dill.

Lag agurksalat
3

Bland agurk, yoghurt, dill og hvitløk i en liten skål. Smak til med salt og pepper.

Stek laks
4

Skjær sitron i båter.

Bland vann [1/2 dl | 1 dl], grønnsaksbuljong og en stor skvett sitronsaft i en liten skål.

Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme når rotfruktene har 10 min igjen i ovnen.

Klapp laks tørr med kjøkkenpapir og krydre med med en klype salt.

Stek laks med skinnet ned i 3-4 min.

Tilsett sitronbuljong
5

Snu laksefilet og tilsett sitronbuljong og smør [1 ss | 2 ss]. Stek i ytterligere 3-5 min, eller til gjennomstekt.

TIPS: Laksen er ferdig når kjøttet er matt i midten.

Server
6

Anrett laks, ovnsbakte rotfrukter og kremet agurksalat på tallerkener.

Server resterende sitronbåter på siden og press en skvett sitronsaft over.