HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconStekt Laks
topBanner
Stekt laks

Stekt laks

med bakte sesamrotfrukter, kremet agurksalat & dill

Vi skjønner godt at denne oppskriften fanget oppmerksomheten din. Stekt laks er noe av det beste som finnes! Smakene er perfekt balansert mellom laks, smør og sitron, og serveres med gyldne sesambakte poteter, rødbeter og pastinakk. Med en forfriskende og kremet salat med agurk, dill og yoghurt.

Allergener:FiskSelleriMelkSesam

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener.

Forberedelsestid30 minutes
30 minutes
VanskelighetsgradMedium
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

1 pose

Dill

500 g

Poteter

1 stk

Rødbete

1 stk

Pastinakk

1 stk

Agurk

1 stk

Hvitløk

1 stk

Sitron

250 g

Laksefilet

(InneholderFisk)

4 g

Grønnsaksbuljong

(InneholderSelleri)

75 g

Yoghurt

(InneholderMelk)

10 g

Sesamfrø

(InneholderSesam)

Ikke inkludert i matkassen din

ss

Smør* (steg 5)

(InneholderMelk)

dl

Vann* (steg 2)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Energi (kj)2793 kj
Kalorier668 kcal
Fett28.3 g
Mettet fett6.92 g
Karbohydrater67.57 g
Sukker16.87 g
Protein35.79 g
Natrium1.12 mg
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Sett ovnen på 220°C/200°C varmluft. Skjær poteter (uskrellet), rødbete (uskrellet) og pastinakk (uskrellet) i 1 cm biter. Fordel på et stekebrett med bakepapir. Strø over sesamfrø og drypp over en skvett olivenolje. Krydre med en klype salt og pepper*, og bland godt. Bak i ovnen i 20-25 min, eller til sprøe.

TIPS (4P): Bruk gjerne to stekebrett hvis det ikke er plass på ett.

2

Finhakk eller press hvitløk. Skjær agurk i tynne skiver. Grovhakk dill.

3

Bland agurk, yoghurt, halvparten av dillen og halvparten av hvitløken i en liten skål. Smak til med salt og pepper.

4

Riv en klype sitronskall, del sitron på midten og skjær den ene halvparten i tynne skiver. Bland vann [1/2 dl | 1 dl], grønnsaksbuljong, sitronskall, en stor skvett sitronsaft og resterende hvitløk i en liten skål. Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme når rotfruktene har 10 min igjen i ovnen. Stek laks med skinnet ned i 3-4 min.

VIKTIG: Husk å skrubbe sitron før du river skallet.

5

Snu laksefiletene og tilsett sitronbuljong og en klatt smør*. Stek i ytterligere 3-4 min, eller til gjennomstekt.

VIKTIG: Laksen er ferdig når kjøttet er ugjennomsiktig i midten.

6

Fordel laks, rotfrukter og agurksalat på tallerkener. Topp med sitronskiver og resterende dill.