Skip to main content
Ovnsstekt kyllingbryst
Ovnsstekt kyllingbryst

Ovnsstekt kyllingbryst

med bakte gulrøtter og fyldig løksaus

Det vil bli jubel rundt middagsbordet når du serverer denne deilige retten! Vi bruner kyllingfilet i pannen, før vi steker den ferdig i ovnen sammen med gulrot. Samtidig lager vi en kremet potetmos som vi smaksetter med hvitløk. Topp retten med en fyldig løksaus laget med rødvinssaus, og nyt et nydelig og fargerikt måltid!

Tags:
Under 650 kcal
Barnevennlig
Hvetefri
Allergener:
Sulfitter

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
25 minutter
NivåMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

1 stk

Timian

4 g

Hvitløksflørt

60 g

Rødvinssaus

(Inneholder: Sulfitter)

1 stk

Bladpersille

300 g

Kyllingbryst

12 ml

Balsamico

(Inneholder: Sulfitter)

3 stk

Gulrot

500 g

Poteter

1 stk

Rødløk

Ikke inkludert i matkassen din

3 ss

Melk til mos

½ ts

Salt til mos

¼ ts

Salt til kjøtt

1 ss

Olje til steking

½ ts

Sukker til karamellisert løk

2 ss

Vann til karamellisert løk

½ dl

Vann til saus

Næringsinnhold

Kalorier533 kcal
Energi (kj)2229 kj
Fett11.3 g
Mettet fett2.1 g
Karbohydrater64.1 g
Sukker19 g
Fiber9.4 g
Protein42 g

Framgangsmåte

Lag potetmos
1

Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).

Kok opp en stor kjele med saltet vann.

Skrell og skjær potet i 2 cm store biter.

Skrell hvitløk. Kok potet og hvitløk i 11-13 min, eller til poteten enkelt kan deles med kniv.

Hell av vannet. Tilsett melk, salt og en klype pepper, og mos. Sett til side under lokk.

TIPS: Tilsett en klatt smør for en ekstra kremet mos.

Stek kylling
2

Skjær gulrot (uskrelt) i tynne, diagonale skiver.

Krydre kylling med Hvitløksflørt, salt og pepper.

Varm opp olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek kylling i 2 min per side, eller til brunet.

Ovnsbak kylling
3

Legg gulrot på en side av et stekebrett med bakepapir. Hell over en skvett olivenolje, krydre med salt og pepper og bland godt.

Legg kylling på den andre siden av stekebrettet. Stek i 10-12 min, eller til kyllingen er gjennomstekt.

TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.

TIPS: Bruk ekstra brett hvis det blir trangt

Karamelliser rødløk
4

I mellomtiden, skjær rødløk i tynne skriver.

Plukk timianblader.

Varm opp samme stekepanne (uten å tørke av) på middels høy varme. Tilsett en skvett olivenolje om nødvendig.

Stek løk i 5-6 min, til myknet.

Tilsett balsamico, timian og sukker. Stek videre i 2-3 min, til karamellisert.

TIPS: Hold øverst på timianstilken og trekk fingrene langs stilken for å frigjøre bladene.

Lag løksaus
5

Senk til middels varme. Tilsett rødvinssaus og vann, og la putre i 3-4 min, til noe tyknet.

Smak til med salt og pepper.

Server
6

Anrett potetmos, gulrot og kylling på tallerkener.

Topp med karamellisert løksaus og garner med persille.