HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconStekt Kylling I Kremet Gressløksaus
topBanner
Stekt kylling i kremet gressløksaus

Stekt kylling i kremet gressløksaus

med kokte poteter og rødkålsalat

I dag byr vi på et fyrverkeri av farger og smaksopplevelser! Vi koker poteter og blander dem deretter med spinat. Vi lager en deilig kremet gressløksaus med hvitløk, chili, creme fraiche og gressløk, og så smeller vi raskt sammen en rødkålsalat med eple. Selvfølgelig serverer vi alle herlighetene sammen med perfekt stekt kylling, som navnet på oppskriften allerede har avslørt!

Tags:Under 650 kcalRaskSterk
Allergener:Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
VanskelighetsgradMedium
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

500 g

Poteter

300 g

Strimlet kyllingbryst

½ stk

Rød chili

1 pose

Gressløk

1 stk

Hvitløk

1 stk

Eple

4 g

Kyllingbuljong

½ pakke

Creme fraiche

(InneholderMelk)

150 g

Rødkål

30 g

Spinat

(Kan inneholdeSelleri)

Ikke inkludert i matkassen din

½ dl

Vann (steg 4)

¼ ts

Salt (steg 4)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Kalorier541 kcal
Energi (kj)2263 kj
Fett14.03 g
Mettet fett7.8 g
Karbohydrater55.33 g
Sukker13.2 g
Protein43.83 g
Natrium392.8 mg
arrow down iconarrow down icon
Stekepanne
Kasserolle
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Kok opp en mellomstor kjele med lettsaltet vann. Del poteteri to. Kok poteter i 10-12 min, eller til de enkelt kan deles med en kniv.

2

Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme. Krydre kylling med en klype salt. Stek kylling under omrøring i 4-5 min, til gyllen og gjennomstekt. Sett til side på en tallerken. TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.

3

Fjern frøene og finhakk chili [1/2 stk, 2P]. Finhakk gressløk. Press eller finhakk hvitløk. Del eple i to, fjern kjernen og skjær i tynne skiver. Skyll spinat i et dørslag under kaldt vann.

4

Varm opp en ny skvett olivenolje (ved behov) i stekepannen på middels høy varme. Stek hvitløk og chili i 1 min. Tilsett vann [1/2 dl | 1 dl], kyllingbuljong og salt [1/4 ts | 1/2 ts]. La putre i 1-2 min. Rør inn creme fraiche [1/2 pakke, 2P], gressløk (spar litt til pynt) og kylling. Varm opp i 1 min. Smak til med salt og pepper. TIPS: Tilsett en skvett vann hvis sausen er for tykk.

5

Bland rødkål med en klype salt og pepper i en skål. Tilsett eventuelt en skvett olivenolje. Masser i 1 min. Tilsett eple og bland godt. Hell vannet av kjelen med poteter og bland inn spinat. Smak til med salt og pepper.

6

Anrett poteter med spinat, kylling og rødkålsalat på tallerkener. Øs gressløksaus over kylling. Pynt med resterende gressløk.