Stekt biff og sjalottløksaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Stekt biff og sjalottløksaus

Stekt biff og sjalottløksaus

med pastinakkmos og nøttetoppet purre

I dag frister vi med et fantastisk festmåltid som består av biff, pastinakkmos med poteter og hvitløk, nøttetoppet purre og syrlig sjalottløksaus. Skjem bort gjestene dine i helgen, eller unn deg et festmåltid midt i uken!

Tags:
Hvetefri
Allergener:
Nøtter
Sulfitter

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
25 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

300 g

Ytrefilet av storfe

1 stk

Purre

20 g

Hasselnøtter

(Inneholder Nøtter Kan inneholde Sesam, Spelt, Hvete, Bygg, Havre, Peanøtter, Rug)

500 g

Poteter

½ stk

Sjalottløk

½ pose

Kruspersille

4 g

Kjøttbuljong

12 ml

Hvitvinseddik

(Inneholder Sulfitter)

1 stk

Pastinakk

Ikke inkludert i matkassen din

3 ss

Melk (steg 2)

½ ts

Salt (steg 2)

1 dl

Vann (steg 3)

½ ss

Hvetemel (steg 3)

½ ss

Olivenolje (steg 5)

¼ ts

Salt (steg 5)

¼ ts

Sukker (steg 5)

1 ss

Smør (steg 1)

1 ss

Smør (steg 5)

¼ ts

Salt (steg 1)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier696 kcal
Energi (kj)2912 kj
Fett29.1 g
Mettet fett11.6 g
Karbohydrater67.2 g
Sukker14.7 g
Protein44.5 g
Natrium370 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Stek purre
1

Sett ovnen på 240°C/220°C (varmluft).

Ta smør og biff ut av kjøleskapet for å oppnå romtemperatur. Krydre biff med salt [1/4 ts | 1/2 ts].

Kok opp en kjele med saltet vann.

Del purre i to og halver på langs. Skyll godt. Legg purre i folie, tilsett smør [1 ss | 2 ss], krydre med en klype salt og pepper, og pakk inn. Legg på et stekebrett med bakepapir.

Bak i ovnen i 25-30 min, til purren er myk.

TIPS: Pass på at folien er helt tett. 

Lag potetmos
2

I mellomtiden, skrell og skjær potet og pastinakk i 2 cm biter. Kok  i 11-13 min, eller til de lett kan stikkes med en kniv. 

Hell av vannet. Tilsett melk [3 ss | 6 ss], salt [1/2 ts | 1 ts] og en klype pepper, og mos til glatt. Dekk med lokk og sett til side. 

TIPS: Tilsett en klatt smør for kremet konsistens.

Forbered råvarer
3

Finhakk sjalottløk [1/2 stk, 2P] og persille [1/2 pose, 2P].

Grovhakk hasselnøtter.

Visp vann [1 dl | 2 dl] og hvetemel [1/2 ss | 1 ss] i en skål.

Stek biff
4

Når purren har 10 min igjen i ovnen, varm opp en skvett olivenolje i en stekepanne på høy varme. Brun kjøtt i 1 min på hver side.

Senk varmen litt og stek i ytterligere 1-2 min på hver side for medium-rare. Pakk kjøttet i folie og la hvile. Kjøttet vil fortsette å steke litt i folien.

Når purren har 5 min igjen, legg hasselnøtter på stekebrettet ved siden av purren.

TIPS: Stek kjøtt i ytterligere 1-2 min om du ønsker det well done.

 

Lag saus
5

Imens kjøttet hviler, tilsett olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i samme stekepanne på middels lav varme. 

Stek sjalottløk i 1 min. Tilsett hvitvinseddik og skrap opp eventuelle rester fra pannen.

Tilsett melblandingen, kjøttbuljong, kjøttkraft fra folien, smør [1 ss | 2 ss], sukker [1/4 ts | 1/2 ts], salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper. La småkoke under omrøring i 2-3 min, til tyknet.

TIPS: Tilsett mer vann om sausen blir for tykk.

Server
6

Skjær biff i skiver.

Anrett biff, potetmos og purre på tallerkener. 

Strø hasselnøtter over purren.

Hell saus over biffen. Pynt med resterende persille.