I dag frister vi med et fantastisk festmåltid som består av biff, pastinakkmos med poteter og hvitløk, nøttetoppet purre og syrlig sjalottløksaus. Skjem bort gjestene dine i helgen, eller unn deg et festmåltid midt i uken!
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
300 g
Ytrefilet av storfe
1 stk
Purre
20 g
Hasselnøtter
(Inneholder Nøtter Kan inneholde Sesam, Spelt, Hvete, Bygg, Havre, Peanøtter, Rug)
500 g
Poteter
½ stk
Sjalottløk
½ pose
Kruspersille
4 g
Kjøttbuljong
12 ml
Hvitvinseddik
(Inneholder Sulfitter)
1 stk
Pastinakk
3 ss
Melk (steg 2)
½ ts
Salt (steg 2)
1 dl
Vann (steg 3)
½ ss
Hvetemel (steg 3)
½ ss
Olivenolje (steg 5)
¼ ts
Salt (steg 5)
¼ ts
Sukker (steg 5)
1 ss
Smør (steg 1)
1 ss
Smør (steg 5)
¼ ts
Salt (steg 1)
Sett ovnen på 240°C/220°C (varmluft).
Ta smør og biff ut av kjøleskapet for å oppnå romtemperatur. Krydre biff med salt [1/4 ts | 1/2 ts].
Kok opp en kjele med saltet vann.
Del purre i to og halver på langs. Skyll godt. Legg purre i folie, tilsett smør [1 ss | 2 ss], krydre med en klype salt og pepper, og pakk inn. Legg på et stekebrett med bakepapir.
Bak i ovnen i 25-30 min, til purren er myk.
TIPS: Pass på at folien er helt tett.
I mellomtiden, skrell og skjær potet og pastinakk i 2 cm biter. Kok i 11-13 min, eller til de lett kan stikkes med en kniv.
Hell av vannet. Tilsett melk [3 ss | 6 ss], salt [1/2 ts | 1 ts] og en klype pepper, og mos til glatt. Dekk med lokk og sett til side.
TIPS: Tilsett en klatt smør for kremet konsistens.
Finhakk sjalottløk [1/2 stk, 2P] og persille [1/2 pose, 2P].
Grovhakk hasselnøtter.
Visp vann [1 dl | 2 dl] og hvetemel [1/2 ss | 1 ss] i en skål.
Når purren har 10 min igjen i ovnen, varm opp en skvett olivenolje i en stekepanne på høy varme. Brun kjøtt i 1 min på hver side.
Senk varmen litt og stek i ytterligere 1-2 min på hver side for medium-rare. Pakk kjøttet i folie og la hvile. Kjøttet vil fortsette å steke litt i folien.
Når purren har 5 min igjen, legg hasselnøtter på stekebrettet ved siden av purren.
TIPS: Stek kjøtt i ytterligere 1-2 min om du ønsker det well done.
Imens kjøttet hviler, tilsett olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i samme stekepanne på middels lav varme.
Stek sjalottløk i 1 min. Tilsett hvitvinseddik og skrap opp eventuelle rester fra pannen.
Tilsett melblandingen, kjøttbuljong, kjøttkraft fra folien, smør [1 ss | 2 ss], sukker [1/4 ts | 1/2 ts], salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper. La småkoke under omrøring i 2-3 min, til tyknet.
TIPS: Tilsett mer vann om sausen blir for tykk.
Skjær biff i skiver.
Anrett biff, potetmos og purre på tallerkener.
Strø hasselnøtter over purren.
Hell saus over biffen. Pynt med resterende persille.