topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Sprøstekt pankoblomkål

Sprøstekt pankoblomkål

med ovnsbakt søtpotet og kålsalat

Vi kategoriserer oppskrifter som “Klimasmart” hvis de produserer minimum 50% mindre CO₂ enn et gjennomsnittlig måltid fra HelloFresh. Du finner mer informasjon i vårt Hjelpesenter.

En rett med mange gode råvarer som er tilberedt på en ny og spennende måte. Den sprøstekte, pankopanerte blomkålen med sriracha bakes til perfeksjon i ovnen. Samtidig lager vi pommes frites av søtpotet, og blander en kremet kålsalat med vårløk og svart sesammajones.

Tags:
Vegetar
Allergener:
Gluten
Hvete
Soya
Sennep
Egg
Sesam

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
15 minutter
VanskelighetsgradEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

450 g

Søtpotet

275 g

Blomkål

½ stk

Lime

50 g

Panko paneringsmel

(Inneholder Gluten, Hvete)

40 g

Søt chilisaus

12.5 ml

Soyasaus

(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)

150 g

Strimlet salat (kål, savoy, gulrot)

(Kan inneholde Selleri)

1 stk

Vårløk

5 g

Ginger Ninja

(Inneholder Sennep, Egg)

50 g

Asiatisk majones

(Inneholder Sesam, Egg, Sennep, Soya, Gluten, Hvete)

25 g

Majones

(Inneholder Egg, Sennep)

10 g

Sriracha

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Salt (steg 2)

½ ss

Ketchup (steg 2)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier621 kcal
Energi (kj)2599 kj
Fett25.8 g
Mettet fett2.5 g
Karbohydrater77.5 g
Sukker22.5 g
Protein13.4 g
Natrium0 mg

Redskaper

Bakeplate

Framgangsmåte

Forbered råvarer
1

Sett ovnen på 240°C/220°C (varmluft).

Skjær søtpotet (uskrelt) i staver.

Skjær blomkål i 1 cm buketter.

Del lime [1/2 stk, 2P] i to. 

Lag dressing
2

Bland srirachamajones [1/2 pakke, 2P], Ginger-Ninja, ketchup [1/2 ss | 1 ss], salt [1/2 ts | 1 ts] og en klype pepper i en skål.

Rør blomkål godt inn i blandingen. Tilsett panko og bland godt.

Fordel panert blomkål på et stekebrett med bakepapir. Strø over resterende panko.

Bak søtpotet og blomkål
3

Legg søtpotet på et nytt stekebrett. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med en klype salt og pepper. Bland godt.

Bak i ovnen i 20-30 min, til sprø blomkål og gyllen søtpotet.

Bland søt chilisaus
4

I mellomtiden, bland søt chilisaus, soyasaus [1/2 pakke, 2P] og en stor skvett limesaft.

Bland salat
5

Skjær vårløk i tynne skiver.

Bland strimlet salat, vårløk og halvparten av svart sesammajones i en skål.

Server
6

Anrett kålsalat, søtpotet og sprøstekt blomkål på tallerkener.

Drypp over litt søt chilisaus og server resten på siden sammen med sesammajones.