Skip to main content
Sprøstekt kylling
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Sprøstekt kylling

Sprøstekt kylling

med quinoasalat og basilikummajones

Sprøstekt kylling er en sikker vinner på kjøkkenbordet, og denne retten er også superenkel å lage! Sett quinoaen på kok, og etter et øyeblikk har den laget seg selv. Vi gir den imidlertid litt hjelp og et ekstra smaksløft ved å blande inn tomat, agurk og rødløk marinert i balsamico. Kyllingen panerer du i tre enkle steg og steker i stekepannen. Til slutt skal det blandes en spennende hvitløks- og basilikummajones!

Tags:
Melkefri
Allergener:
Celery
Schwefeldioxide und Sulfite
Gluten
Hvede
Egg
Senf

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

100 g

Trefarget quinoa

4 g

Grønnsaksbuljong

1 stk

Rødløk

12 ml

Balsamico

1 stk

Agurk

1 stk

Tomat

300 g

Kyllingbryst

25 g

Brødrasp

50 g

Majones

1 pose

Basilikum

½ stk

Hvitløk

Ikke inkludert i matkassen din

5 dl

Vann (steg 1)

½ ts

Salt (steg 1)

½ ts

Sukker (steg 2)

2 ss

Hvetemel (steg 3)

¼ ts

Salt (steg 3)

1 stk

Egg (steg 3)

1 ss

Olivenolje (steg 4)

1 ss

Olivenolje (steg 5)

½ ss

Vann (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier810 kcal
Energi (kj)3388 kj
Fett40.5 g
Mettet fett5.7 g
Karbohydrater63.8 g
Sukker11.8 g
Fiber8.4 g
Protein49.1 g
Kolesterol0.1 mg
Natrium510.4 mg
Calcium0.5 mg

Redskaper

Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok quinoa
1

Kok opp vann [5 dl | 10 dl] i en mellomstor kjele. 

Tilsett quinoa, grønnsaksbuljong og salt [1/2 ts | 1 ts]. Senk varmen til middels.

Kok i 12-15 min, eller til quinoa har fått dobbel størrelse.

Hell ut overflødig vann.  

Forbered rødløk
2

I mellomtiden, del rødløk i to og skjær i tynne skiver. 

Bland rødløk, balsamico, sukker [1/2 ts | 1 ts] og en klype salt og pepper i en mellomstor skål. Sett til side.

Panér kylling
3

Legg kylling mellom to bakepapir og bank kylling med en kjøtthammer eller kjevle til ca 2 cm tykkelse. Krydre med en klype salt.

Bland hvetemel [2 ss | 4 ss], salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper i en dyp tallerken.

Pisk egg [1 stk | 2 stk] i en annen dyp tallerken.

Ha brødrasp i en tredje dyp tallerken.

Vend kylling først i mel, så i egg og til sist i brødrasp. Sett til side på en tallerken.

TIPS: Har du ikke egg, bruk 2 ss melk.

Stek kylling
4

Dekk bunnen av en stor stekepanne med olivenolje og varm opp på middels høy varme.

Stek kylling i 3-4 min på hver side, eller til gyllen og gjennomstekt.

Overfør til en tallerken med kjøkkenpapir.

TIPS: Tilsett mer olivenolje om kyllingen setter seg fast i pannen.

TIPS: Kyllingen er ferdig når den er uten antydning av rosa i midten.

Bland sammen
5

I mellomtiden, finhakk basilikum. Finhakk eller press hvitløk [1/2 stk, 2P].

Bland majones, hvitløk, basilikum, vann [1/2 ss | 1 ss] og en klype salt og pepper i en liten skål. 

Skjært tomat og agurk i 1 cm biter.

Bland tomat, agurk, quinoa og olivenolje [1 ss | 2 ss] sammen med rødløk. Krydre med en klype salt og pepper.

Skjær kylling i skiver.

Server
6

Anrett sprøstekt kylling og quinoasalat på tallerkener.

Drypp hvitløks- og basilikummajones over kyllingen.