HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconSprøstekt Blomkål
topBanner
Sprøstekt blomkål

Sprøstekt blomkål

med hvitløksris og lynstekte grønnsaker

Populær

Prøv disse krydrede ovnsbakte blomkålsbukettene som får følge av friske og sprø grønnsaker i en kombinasjon som kommer til å endre synet ditt på blomkål. En perfekt balansert rett hvor hvitløken i risen er den hemmelige ingrediensen.

Tags:VegetarEnkelMelkefri
Allergener:SennepEggGlutenHveteSesamSoya

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid35 minutter
15 minutter
VanskelighetsgradMedium
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

40 g

Aioli

(InneholderSennep, Egg)

50 g

Panko paneringsmel

(InneholderGluten, Hvete)

2 stk

Hvitløk

60 g

Spinat

(Kan inneholdeSelleri)

1 stk

Gulrot

2 stk

Vårløk

1 stk

Agurk

50 g

Asiatisk majones

(InneholderSennep, Egg, Gluten, Hvete, Sesam, Soya)

150 g

Jasminris

275 g

Blomkål

1 g

Chiliflak

12.5 g

Ketchup

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Salt (steg 2)

1 ss

Olivenolje (steg 2)

3 dl

Vann (steg 2)

¼ ts

Salt (steg 5)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Kalorier770 kcal
Energi (kj)3222 kj
Fett36.33 g
Mettet fett3.6 g
Karbohydrater92.02 g
Sukker12.6 g
Protein14.59 g
Natrium0 mg
arrow down iconarrow down icon
Bakeplate
Stekepanne
Kasserolle
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Sett ovnen på 220°C/200°C varmluft. 

Skjær blomkål i små buketter.

Bland en klype chiliflak, aioli og ketchup [1/2 pakke, 2P] i en skål. Krydre med en klype salt og pepper. Bland inn blomkål. Tilsett panko og bland til blomkålen er dekket. Fordel blomkål på et stekebrett med bakepapir. Strø over resterende panko fra skålen. Stek i ovnen i 25-30 min.

TIPS: Sørg for å spre blomkålen på stekebrettet slik at den blir jevnt stekt.

2

Finhakk eller press hvitløk.

Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en kjele på middels varme.

Stek hvitløk i 1-2 min. Tilsett vann [3 dl | 6 dl] og salt [1/2 ts | 1 ts], og kok opp. Tilsett ris, senk til lav varme og kok under lokk i 12 min. Fjern kjelen fra varmen og la hvile under lokk i 10-15 min, eller til vannet er absorbert. 

TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes.

3

Skyll og grovhakk spinat.

Skjær gulrot (uskrellet) i tynne halvmåner.

Skjær vårløk i tynne skiver og separer det hvite fra det grønne.

Skjær agurk i tynne skiver.

4

Bland asiatisk majones, en stor klype chiliflak og en skvett vann i en skål. Visp godt med en gaffel.

TIPS: Chiliflak er sterkt, så smak til.

5

Når risen har 5 min igjen, varm opp en skvett olivenolje i en stekepanne på middels høy varme.

Stek gulrot i 3-4 min.

Tilsett spinat og det hvite av vårløken, og stek i 1-2 min under omrøring. Krydre med salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper.

6

Anrett hvitløksris på tallerkener og topp med stekte grønnsaker, sprøstekt blomkål og agurk.

Drypp over litt asiatisk chilimajones og pynt med det grønne av vårløken.