HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconSprøstekt Blomkål
topBanner
Sprøstekt blomkål

Sprøstekt blomkål

med frisk salat og krydrede potetbåter

Sett gaffelen i smakfulle, sprøstekte blomkålsbuketter og gylne potetbåter krydret med vår egne krydderblanding, Ginger Ninja. Den forfriskende salaten er med på å lage en perfekt balansert rett.

Tags:EnkelUnder 650 kcalVegetar
Allergener:SennepEggGlutenMelkSulfitter

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Forberedelsestid35 minutter
15 minutter
VanskelighetsgradMedium
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

500 g

Poteter

5 g

Ginger Ninja

(InneholderSennep, Egg)

275 g

Blomkål

50 g

Majones

(InneholderSennep, Egg)

4 g

Panamat

50 g

Panko paneringsmel

(InneholderGluten)

1 stk

Tomat

1 stk

Agurk

60 g

Salatblanding

75 g

Rømme

(InneholderMelk)

60 g

BBQ-saus

(InneholderSennep, Sulfitter)

Ikke inkludert i matkassen din

½ ss

Olivenolje (steg 5)

½ ts

Salt (steg 2)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Kalorier641 kcal
Energi (kj)2681 kj
Fett27.67 g
Mettet fett4.8 g
Karbohydrater81.82 g
Sukker19.3 g
Protein15.13 g
Natrium0 mg
arrow down iconarrow down icon
Bakeplate
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Sett ovnen på 220°C/200°C (varmluft). Skjær poteter (uskrellet) i 1 cm båter. Fordel på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje. Krydre med Ginger Ninja, og en klype salt og pepper. Bland godt. Bak i ovnen i 25-30 min, eller til møre

2

Skjær blomkål i små buketter (ca. 2 cm). Bland majones, blomkål, Panamat, salt [1/2 ts | 1 ts] og en klype pepper i en skål. Bland godt. Tilsett panko og sørg for at blomkålen er dekket.

3

Fordel blomkål på et nytt stekebrett med bakepapir. Hell all pankoen over blomkålen. Bak i ovnen i 20-25 min, til gyllen. TIPS: Spre blomkålen utover stekebrettet, så blir de jevnt stekt.

 

4

Skjær tomat og agurk i 2 cm tykke terninger. Skyll salatblanding i et dørslag under kaldt vann.

5

Bland salatblanding, tomat, agurk, olivenolje [1/2 ss | 1 ss] og en klype salt og pepper i en skål.

6

Anrett potetbåter, sprøstekt blomkål og salat på tallerkener. Drypp over BBQ-saus. Server rømme [1/2 pakke, 2P] ved siden av.