
Sprøstekt blomkål
med frisk salat og krydrede potetbåter
Sett gaffelen i smakfulle, sprøstekte blomkålsbuketter og gylne potetbåter krydret med vår egne krydderblanding, Ginger Ninja. Den forfriskende salaten er med på å lage en perfekt balansert rett.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
Ingredienser
500 g
Poteter
5 g
Ginger Ninja
(Inneholder Sennep, Egg)
275 g
Blomkål
50 g
Majones
(Inneholder Egg, Sennep)
4 g
Panamat
50 g
Panko paneringsmel
(Inneholder Gluten, Hvete)
1 stk
Tomat
1 stk
Agurk
60 g
Salatblanding
½ pakke
Rømme
(Inneholder Melk)
60 g
BBQ-saus
(Inneholder Sulfitter, Sennep)
Ikke inkludert i matkassen din
½ ss
Olivenolje (steg 5)
½ ts
Salt (steg 2)
Framgangsmåte

Sett ovnen på 220°C/200°C (varmluft). Skjær poteter (uskrellet) i 1 cm båter. Fordel på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje. Krydre med Ginger Ninja, og en klype salt og pepper. Bland godt. Bak i ovnen i 25-30 min, eller til møre

Skjær blomkål i små buketter (ca. 2 cm). Bland majones, blomkål, Panamat, salt [1/2 ts | 1 ts] og en klype pepper i en skål. Bland godt. Tilsett panko og sørg for at blomkålen er dekket.

Fordel blomkål på et nytt stekebrett med bakepapir. Hell all pankoen over blomkålen. Bak i ovnen i 20-25 min, til gyllen. TIPS: Spre blomkålen utover stekebrettet, så blir de jevnt stekt.

Skjær tomat og agurk i 2 cm tykke terninger. Skyll salatblanding i et dørslag under kaldt vann.

Bland salatblanding, tomat, agurk, olivenolje [1/2 ss | 1 ss] og en klype salt og pepper i en skål.

Anrett potetbåter, sprøstekt blomkål og salat på tallerkener. Drypp over BBQ-saus. Server rømme [1/2 pakke, 2P] ved siden av.