topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Sprøstekt blomkål

Sprøstekt blomkål

med hvitløksris og lynstekte grønnsaker

Prøv disse krydrede ovnsbakte blomkålsbukettene som får følge av friske og sprø grønnsaker i en kombinasjon som kommer til å endre synet ditt på blomkål. En perfekt balansert rett hvor hvitløken i risen er den hemmelige ingrediensen.

Tags:
Vegetar
Enkel
Melkefri
Allergener:
Sennep
Egg
Gluten
Hvete
Sesam
Soya

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid35 minutter
15 minutter
VanskelighetsgradMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

40 g

Aioli

(Inneholder Sennep, Egg)

50 g

Panko paneringsmel

(Inneholder Gluten, Hvete)

2 stk

Hvitløk

60 g

Spinat

(Kan inneholde Selleri)

1 stk

Gulrot

2 stk

Vårløk

1 stk

Agurk

50 g

Asiatisk majones

(Inneholder Sesam, Egg, Sennep, Soya, Gluten, Hvete)

150 g

Jasminris

275 g

Blomkål

1 g

Chiliflak

12.5 g

Ketchup

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Salt (steg 2)

1 ss

Olivenolje (steg 2)

3 dl

Vann (steg 2)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier770 kcal
Energi (kj)3222 kj
Fett36.3 g
Mettet fett3.6 g
Karbohydrater92 g
Sukker12.6 g
Protein14.6 g
Natrium0 mg

Redskaper

Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Bak blomkål
1

Sett ovnen på 220°C/200°C varmluft. Skjær blomkål i små buketter. Bland en klype chiliflak, aioli og halvparten av ketchupen i en skål. Bland inn blomkål. Tilsett panko og bland til blomkålen er dekket. Fordel blomkål på et stekebrett med bakepapir. Strø over resterende panko fra skålen. Stek i ovnen i 25-30 min. TIPS: Sørg for å spre blomkålen på stekebrettet slik at den blir jevnt stekt.

Kok hvitløksris
2

Finhakk eller press hvitløk. Varm opp olivenolje* [1 ss | 2 ss] i en kjele på middels varme. Stek hvitløk i 1-2 min. Tilsett vann* [3 dl | 6 dl] og salt* [1/2 ts | 1 ts], og kok opp. Tilsett ris, senk til lav varme og kok under lokk i 12 min. Fjern kjelen fra varmen og la hvile under lokk i 10-15 min, eller til vannet er absorbert. TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes.

Forbered grønnsaker
3

Skyll og grovhakk spinat. Skjær gulrot (uskrellet) i tynne halvmåner. Skjær vårløk i tynne skiver og separer det hvite fra det grønne. Skjær agurk i tynne skiver.

Bland chilimajones
4

Bland sesamfrø, en stor klype chiliflak, soyasaus, majones og resterende ketchup i en skål. Pisk med en gaffel eller visp. TIPS: Chiliflak er sterkt, så smak til

Stek grønnsaker
5

Når risen har 5 min igjen, varm opp en skvett olivenolje* i en stekepanne på middels høy varme. Stek gulrot i 3-4 min. Tilsett spinat og det hvite av vårløken, og stek i 1-2 min under omrøring. Krydre med en klype salt* og pepper*.

Server
6

Anrett hvitløksris på tallerkener og topp med stekte grønnsaker, sprøstekt blomkål og agurk. Drypp over litt chilimajones og pynt med det grønne av vårløken.