Spansk vegetardeigragu og romescosaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Spansk vegetardeigragu og romescosaus

Spansk vegetardeigragu og romescosaus

med mandelris og ruccolasalat

Romescosaus er en allsidig tomatbasert saus fra Catalonia som passer perfekt i denne vegetaroppskriften. Vi bruker sausen til å lage en vegetarisk ragu med vegetardeig, løk, paprika, chili og hvitløk. Raguen serveres på en seng av luftig ris med ristede mandler og persille. Som tilbehør kan vi friste med en frisk og sitronduftende ruccolasalat.

Tags:
Rask
Allergener:
Gluten
Bygg
Soya
Melk
Nøtter

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

160 g

Vegetardeig

(Inneholder Gluten, Bygg, Soya)

4 g

Røkt paprikapulver

1 boks

Tomatpure

150 ml

Matfløte

(Inneholder Melk)

1 pose

Bladpersille

1 g

Chiliflak

1 stk

Løk

1 stk

Paprika

40 g

Ruccola

20 g

Mandler

(Inneholder Nøtter Kan inneholde Rug, Sesam, Spelt, Hvete, Bygg, Gluten, Havre, Peanøtter)

1 stk

Hvitløk

1 stk

Sitron

150 g

Basmatiris

Ikke inkludert i matkassen din

3 dl

Vann til ris

½ ts

Salt til ris

1 ss

Olje til steking

½ ts

Salt til gryterett

1 dl

Vann til gryterett

¼ ts

Salt til salat

½ ss

Olje til salat

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier804 kcal
Energi (kj)3363 kj
Fett37.5 g
Mettet fett11.1 g
Karbohydrater85.3 g
Sukker16 g
Protein29.2 g
Natrium1 mg

Framgangsmåte

Kok ris
1

Kok opp en mellomstor kjele med vann.

Tilsett ris og salt. Senk til middels lav varme og la putre under lokk i 10 min.

Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min.

TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes.

Forbered grønnsaker
2

I mellomtiden, finhakk eller press hvitløk.

Skjær paprika i 1 cm tynne strimler.

Skjær løk i tynne skiver.

Knus mandler grovt i posen til med en kjøtthammer eller kjevle.

Varm opp en stor stekepanne på middels høy varme.

Rist mandler i 3-4 min, eller til gylne. Legg til side i en liten skål.

Lag ragu
3

Varm opp en skvett olivenolje i samme stekepanne på middels høy varme.

Stek vegetardeig, løk og paprika i 4-5 min, eller til noe mykner.

Tilsett røkt paprikapulver, chiliflak, tomatpure og hvitløk. Stek videre i 30 sek, til velduftende.

Tilsett matfløte, vann og salt. La putre i 2-3 min, til noe tykner.

TIPS: Tilsett chiliflak etter smak - det er sterkt.

Forbered råvarer
4

I mellomtiden, skyll ruccola.

Finhakk persille.

Halver sitron.

Bland salat
5

Bland mandler og persille med ferdigkokt ris rett før servering.

Bland ruccola, sitronsaft, olivenolje og salt i en stor skål.

Server
6

Anrett ragu, ris og salat i skåler.