Romescosaus er en allsidig tomatbasert saus fra Catalonia som passer perfekt i denne vegetaroppskriften. Vi bruker sausen til å lage en vegetarisk ragu med vegetardeig, løk, paprika, chili og hvitløk. Raguen serveres på en seng av luftig ris med ristede mandler og persille. Som tilbehør kan vi friste med en frisk og sitronduftende ruccolasalat.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
160 g
Vegetardeig
(Inneholder Gluten, Bygg, Soya)
4 g
Røkt paprikapulver
1 boks
Tomatpure
150 ml
Matfløte
(Inneholder Melk)
1 pose
Bladpersille
1 g
Chiliflak
1 stk
Løk
1 stk
Paprika
40 g
Ruccola
20 g
Mandler
(Inneholder Nøtter Kan inneholde Rug, Sesam, Spelt, Hvete, Bygg, Gluten, Havre, Peanøtter)
1 stk
Hvitløk
1 stk
Sitron
150 g
Basmatiris
3 dl
Vann til ris
½ ts
Salt til ris
1 ss
Olje til steking
½ ts
Salt til gryterett
1 dl
Vann til gryterett
¼ ts
Salt til salat
½ ss
Olje til salat
Kok opp en mellomstor kjele med vann.
Tilsett ris og salt. Senk til middels lav varme og la putre under lokk i 10 min.
Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min.
TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes.
I mellomtiden, finhakk eller press hvitløk.
Skjær paprika i 1 cm tynne strimler.
Skjær løk i tynne skiver.
Knus mandler grovt i posen til med en kjøtthammer eller kjevle.
Varm opp en stor stekepanne på middels høy varme.
Rist mandler i 3-4 min, eller til gylne. Legg til side i en liten skål.
Varm opp en skvett olivenolje i samme stekepanne på middels høy varme.
Stek vegetardeig, løk og paprika i 4-5 min, eller til noe mykner.
Tilsett røkt paprikapulver, chiliflak, tomatpure og hvitløk. Stek videre i 30 sek, til velduftende.
Tilsett matfløte, vann og salt. La putre i 2-3 min, til noe tykner.
TIPS: Tilsett chiliflak etter smak - det er sterkt.
I mellomtiden, skyll ruccola.
Finhakk persille.
Halver sitron.
Bland mandler og persille med ferdigkokt ris rett før servering.
Bland ruccola, sitronsaft, olivenolje og salt i en stor skål.
Anrett ragu, ris og salat i skåler.