Balsamicoglasert kjøttdeigbowl
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Balsamicoglasert kjøttdeigbowl

Balsamicoglasert kjøttdeigbowl

med perlecouscous og smuldret salatost

Karamellisert og krydret kjøttdeig med løk og ovnsbakte grønnsaker krydret med vår herlige krydderblanding, Panamat. Vi lager også en luftig couscous toppet med gresk salatost og fersk persille. Her har du en ekte smaksfest å se frem til!

Tags:
Rask
Sterk
Allergener:
Melk
Hvete
Gluten
Sulfitter
Selleri

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid20 minutter
15 minutter
VanskelighetsgradMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

275 g

Blomkål

100 g

Gresk salatost

(Inneholder Melk)

4 g

Panamat

170 g

Perlecouscous

(Inneholder Hvete, Gluten)

12 ml

Balsamico

(Inneholder Sulfitter)

4 g

Grønnsaksbuljong

(Inneholder Selleri)

1 stk

Rødløk

1 stk

Gulrot

1 pose

Bladpersille

60 g

Spinat

(Kan inneholde Selleri)

250 g

Kjøttdeig av storfe

Ikke inkludert i matkassen din

1 ts

Sukker (steg 4)

4 dl

Vann (steg 2)

1 ss

Vann (steg 4)

¼ ts

Salt (steg 5)

¼ ts

Salt (steg 3)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier799 kcal
Energi (kj)3342 kj
Fett31.1 g
Mettet fett16.3 g
Karbohydrater74.62 g
Sukker25 g
Protein48.81 g
Natrium458 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Bak grønnsaker
1

Sett ovnen på 240°C/220°C varmluft. Skjær gulrot (uskrellet) i 1 cm store biter. Skjær blomkål i buketter. Fordel blomkål og gulrot på et stekebrett med bakepapir. Strø over Panamat og drypp over en skvett olivenolje. Krydre med en klype salt og pepper, og bland godt. Bak i ovnen i 15-20 min, til møre.

Kok perlecouscous
2

Kok opp en kjele med vann [4 dl | 8 dl] og grønnsaksbuljong. Tilsett perlecouscous, senk til lav varme og la småkoke i 12-15 min, eller til ‘al dente’.

Stek kjøttdeig
3

Skjær rødløk i tynne skiver. Varm opp en skvett olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme. Stek kjøttdeig og rødløk med salt [1/4 ts | 1/2 ts] i 4-5 min. VIKTIG: Kjøttdeigen er ferdig når den er gjennomstekt og uten antydninger av rødt.

Tilsett balsamico
4

Tilsett balsamico, vann [1 ss | 2 ss] og sukker [1 ts | 2 ts] i stekepannen og rør godt. Stek i 3-5 min, til mørk og karamellisert. Skyll spinat i et dørslag under kaldt vann.

Bland kjøttdeig og couscous
5

Grovhakk persille og spinat. Bland perlecouscous, spinat, karamellisert løk og kjøttdeig, ovnsbakte grønnsaker, halvparten av persillen og halvparten av gresk salatost. Krydre med salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper.

Server
6

Anrett perlecouscous og ovnsbakte grønnsaker med kjøttdeig i dype tallerkener. Smuldre over resterende salatost og pynt med persille.