HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconSpaghetti Carbonara
topBanner
Spaghetti Carbonara

Spaghetti Carbonara

med sprøstekt bacon og frisk eplesalat

Populær

Dette er en av våre mest elskede oppskrifter, og vi skjønner godt hvorfor! Spaghetti Carbonara laget med en herlig saus med blant annet bacon, fløte, sjampinjong og spinat. Vi lager også en smakfull spinat- og eplesalat og en dressing av honning, balsamico og olivenolje. Dette er så godt at hvis du ikke har servert familien denne retten enda, så er det på tide nå!

Tags:Barnevennlig
Allergener:GlutenHveteMelkEggSelleri

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
VanskelighetsgradMedium
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

2 stk

Hvitløk

1 pose

Bladpersille

200 g

Sjampinjong

1 pakke

Spaghetti

(InneholderGluten, HveteKan inneholdeSoya)

140 g

Bacon, terninger

20 g

Finrevet ost

(InneholderMelk, Egg)

150 ml

Matfløte

(InneholderMelk)

4 g

Grønnsaksbuljong

(InneholderSelleri)

1 stk

Eple

60 g

Spinat

(Kan inneholdeSelleri)

Ikke inkludert i matkassen din

2 stk

Egg (steg 4)

½ ss

Olivenolje (steg 5)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Kalorier1030 kcal
Energi (kj)4311 kj
Fett44.71 g
Mettet fett19.5 g
Karbohydrater107.46 g
Sukker14.2 g
Protein43.57 g
Natrium408.6 mg
arrow down iconarrow down icon
Stekepanne
Kasserolle
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Kok opp en kjele med saltet vann. Finhakk eller press hvitløk. Skjær eple i tynne båter. Finhakk persilleblader. Skjær sjampinjong i tynne skiver. Skyll spinat i et dørslag under kaldt vann.

2

Kok spaghetti i 8-9 min, eller til ‘al dente’. Spar litt pastavann [1/2 dl | 1 dl] og hell av resten. TIPS: ‘Al dente’ betyr at pastaen er gjennomkokt, men fortsatt har litt tyggemotstand i midten.

3

Varm opp en tørr stekepanne på middels høy varme. Stek bacon i 5-6 min. Tilsett sjampinjong og stek i 5-6 min. Tilsett hvitløk og halvparten av spinaten og stek i ytterligere 1 min. Senk til middels varme. TIPS: Tilsett en skvett olivenolje før du tilsetter sjampinjong, hvis nødvendig.

4

Knekk egg [2 stk | 4 stk] og skill eggeplomme fra eggehvite. Pisk eggeplomme, matfløte [1/2 pakke, 2P], finrevet ost og grønnsaksbuljong i en skål. Krydre med en klype pepper, og sett til side.

5

Tilsett spaghetti, en skvett pastavann og eggeblanding i stekepannen. La putre under omrøring i 2 min, til pastaen er helt dekket av saus. Smak til med salt og pepper. Bland eple, resterende spinat, olivenolje [1/2 ss | 1 ss] og en klype salt og pepper i en skål. TIPS: Rør alt sammen i kjelen, hvis ikke det er plass i stekepannen. Tilsett mer vann hvis sausen er for tykk.

 

6

Anrett spaghetti carbonara i dype tallerkener. Pynt med persille og server eplesalat ved siden av.