topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Søt chilistekt kjøttdeig

Søt chilistekt kjøttdeig

med peanøttris og fersk mynte

Vi kategoriserer oppskrifter som “Klimasmart” hvis de produserer minimum 50% mindre CO₂ enn et gjennomsnittlig måltid fra HelloFresh. Du finner mer informasjon i vårt Hjelpesenter.

La oss friste med denne herlige middagsretten som berører nesten alle smakssanser. Vi steker kjøttdeig, brokkoli og gulrøtter, som vi krydrer med vår gode krydderblanding, Ginger Ninja. Og vi serverer kjøttdeig og grønnsaker med peanøttris. Vi topper alt med chili og frisk mynte.

Tags:
Rask
Barnevennlig
Melkefri
Klimasmart
Klimasmart
Allergener:
Hvete
Soya
Gluten
Sennep
Egg
Peanøtter

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
VanskelighetsgradEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

150 g

Jasminris

1 stk

Gulrot

250 g

Brokkoli

1 stk

Lime

1 pose

Mynte

25 ml

Soyasaus

(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)

40 g

Søt chilisaus

1 g

Chiliflak

5 g

Ginger Ninja

(Inneholder Sennep, Egg)

20 g

Saltede peanøtter

(Inneholder Peanøtter Kan inneholde Sesam, Nøtter)

250 g

Svinekjøttdeig

Ikke inkludert i matkassen din

1 ss

Vann (steg 4)

½ ss

Olivenolje (steg 5)

½ ts

Salt (steg 1)

3 dl

Vann (steg 1)

¼ ts

Salt (steg 3)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier841 kcal
Energi (kj)3518 kj
Fett39.6 g
Mettet fett11.8 g
Karbohydrater81.3 g
Sukker18.9 g
Protein34.8 g
Natrium0 mg

Redskaper

Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok ris
1

Kok opp vann [3 dl | 6 dl] i en mellomstor kjele.

Tilsett ris og salt [1/2 ts | 1 ts]. Senk varmen til middels lav. La putre under lokk i 12 min. Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min.

TIPS: Ikke fjern lokket mens risen hviler!

Forbered råvarer
2

I mellomtiden, skjær gulrot (uskrelt) i tynne halvmåner.

Skjær brokkoli (med stilk, skrell ved behov) i 1 cm buketter og biter.

Skjær lime i båter.

Plukk mynteblader.

Stek grønnsaker
3

Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek brokkoli og gulrot i 5-6 min, eller til møre. Krydre med salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper. Overfør til en tallerken og sett til side.

TIPS: Tilsett en skvett vann i stekepannen for å steke grønnsakene raskere. 

Bland søt chilisaus
4

I mellomtiden, bland soyasaus, søt chilisaus, en stor skvett limesaft, vann [1 ss | 2 ss] og en klype chiliflak i en mellomstor skål. Sett til side.

TIPS: Tilsett chili etter smak - det er sterkt.

Stek kjøttdeig
5

Varm opp olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i stekepannen på middels høy varme.

Stek kjøttdeig og Ginger Ninja i 4-5 min, eller til brunet.

Tilsett grønnsaker og søt chilisaus, og stek i 1-2 min, eller til gjennomvarmet.

Rør opp risen med en gaffel og bland inn peanøtter.

VIKTIG: Kjøttet er ferdig når det er uten antydninger av rødt.

Server
6

Anrett peanøttris i skåler og topp med søt chilistekt kjøttdeig og grønnsaker.

Drypp litt limesaft over hele retten.

Riv mynteblader over som pynt og krydre med en klype chiliflak (om ønskelig).