Vi kategoriserer oppskrifter som “Klimasmart” hvis de produserer minimum 50% mindre CO₂ enn et gjennomsnittlig måltid fra HelloFresh. Du finner mer informasjon i vårt Hjelpesenter.
La oss friste med denne herlige middagsretten som berører nesten alle smakssanser. Vi steker kjøttdeig, brokkoli og gulrøtter, som vi krydrer med vår gode krydderblanding, Ginger Ninja. Og vi serverer kjøttdeig og grønnsaker med peanøttris. Vi topper alt med chili og frisk mynte.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
150 g
Jasminris
1 stk
Gulrot
250 g
Brokkoli
1 stk
Lime
1 pose
Mynte
25 ml
Soyasaus
(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)
40 g
Søt chilisaus
1 g
Chiliflak
5 g
Ginger Ninja
(Inneholder Sennep, Egg)
20 g
Saltede peanøtter
(Inneholder Peanøtter Kan inneholde Sesam, Nøtter)
250 g
Svinekjøttdeig
1 ss
Vann (steg 4)
½ ss
Olivenolje (steg 5)
½ ts
Salt (steg 1)
3 dl
Vann (steg 1)
¼ ts
Salt (steg 3)
Kok opp vann [3 dl | 6 dl] i en mellomstor kjele.
Tilsett ris og salt [1/2 ts | 1 ts]. Senk varmen til middels lav. La putre under lokk i 12 min. Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min.
TIPS: Ikke fjern lokket mens risen hviler!
I mellomtiden, skjær gulrot (uskrelt) i tynne halvmåner.
Skjær brokkoli (med stilk, skrell ved behov) i 1 cm buketter og biter.
Skjær lime i båter.
Plukk mynteblader.
Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek brokkoli og gulrot i 5-6 min, eller til møre. Krydre med salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper. Overfør til en tallerken og sett til side.
TIPS: Tilsett en skvett vann i stekepannen for å steke grønnsakene raskere.
I mellomtiden, bland soyasaus, søt chilisaus, en stor skvett limesaft, vann [1 ss | 2 ss] og en klype chiliflak i en mellomstor skål. Sett til side.
TIPS: Tilsett chili etter smak - det er sterkt.
Varm opp olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i stekepannen på middels høy varme.
Stek kjøttdeig og Ginger Ninja i 4-5 min, eller til brunet.
Tilsett grønnsaker og søt chilisaus, og stek i 1-2 min, eller til gjennomvarmet.
Rør opp risen med en gaffel og bland inn peanøtter.
VIKTIG: Kjøttet er ferdig når det er uten antydninger av rødt.
Anrett peanøttris i skåler og topp med søt chilistekt kjøttdeig og grønnsaker.
Drypp litt limesaft over hele retten.
Riv mynteblader over som pynt og krydre med en klype chiliflak (om ønskelig).