La oss friste med søt chilistekt kjøttdeig med peanøttris og fersk mynte. Vi steker kjøttdeig, paprika, brokkoli og gulrøtter, som vi krydrer med vår gode krydderblanding, Ginger Ninja. Vi serverer kjøttdeig og grønnsaker med peanøttris, og topper alt med chili og fersk mynte.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
150 g
Jasminris
1 stk
Paprika
1 stk
Gulrot
250 g
Brokkoli
20 g
Saltede peanøtter
(Inneholder Peanøtter Kan inneholde Sesam, Nøtter)
1 stk
Lime
1 pose
Mynte
25 ml
Soyasaus
(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)
40 g
Søt chilisaus
1 g
Chiliflak
250 g
Kjøttdeig av storfe
5 g
Ginger Ninja
(Inneholder Sennep, Egg)
1 ss
Vann (steg 4)
½ ss
Olivenolje (steg 5)
½ ts
Salt (steg 1)
3 dl
Vann (steg 1)
¼ ts
Salt (steg 3)
Kok opp en kjele med vann [3 dl | 6 dl].
Tilsett ris og salt [1/2 ts | 1 ts] og la putre under lokk på lav varme i 12 min. Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min, eller til vannet er absorbert.
TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes.
Fjern frøene og skjær paprika i 2 cm biter.
Skjær gulrot (uskrellet) i 1/2 cm tynne halve skiver.
Skjær brokkoli i små bukketter. Skjær stilken i 1 cm biter (skrell stilken ved behov).
Skjær lime i båter.
Plukk mynteblader.
Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek paprika, brokkoli og gulrot i 5-6 min, eller til møre. Krydre med salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper. Overfør grønnsakene til en tallerken og sett til side.
TIPS: Tilsett en skvett vann i stekepannen for å steke grønnsakene raskere.
Bland soyasaus, søt chilisaus, en stor skvett limesaft, vann [1 ss | 2 ss] og en klype chiliflak (hvis du liker sterk mat) i en skål. Sett til side.
Varm opp olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i stekepannen på middels høy varme.
Stek kjøttdeig og Ginger Ninja i 4-5 min. Bryt opp kjøttdeigen underveis. Krydre med en klype salt og pepper.
Tilsett grønnsaker og søt chilisaus stek i 1-2 min.
Rør inn peanøtter i kjelen med ris med en gaffel.
VIKTIG: Kjøttet er ferdig når det er gjennomstekt og uten antydninger av rødt.
Anrett peanøttris i dype tallerkener og topp med søt chilistekt kjøttdeig og grønnsaker.
Press en skvett limesaft over.
Riv mynteblader over som pynt og krydre med en klype chiliflak (hvis du liker sterk mat).