HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconSøt Chilistekt Kjøttdeig
topBanner
Søt chilistekt kjøttdeig

Søt chilistekt kjøttdeig

med peanøttris og fersk mynte

La oss friste med søt chilistekt kjøttdeig med peanøttris og fersk mynte. Vi steker kjøttdeig, paprika, brokkoli og gulrøtter, som vi krydrer med vår gode krydderblanding, Ginger Ninja. Vi serverer kjøttdeig og grønnsaker med peanøttris, og topper alt med chili og frisk mynte.

Tags:RaskBarnevennlig
Allergener:PeanøtterHveteSoyaGlutenSennepEgg

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
VanskelighetsgradEnkel
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

150 g

Jasminris

1 stk

Paprika

1 stk

Gulrot

250 g

Brokkoli

20 g

Saltede peanøtter

(InneholderPeanøtterKan inneholdeSesam, Nøtter)

1 stk

Lime

1 pose

Mynte

25 ml

Soyasaus

(InneholderHvete, Soya, Gluten)

40 g

Søt chilisaus

1 g

Chiliflak

250 g

Kjøttdeig

5 g

Ginger Ninja

(InneholderSennep, Egg)

Ikke inkludert i matkassen din

1 ss

Vann (steg 4)

½ ss

Olivenolje (steg 5)

½ ts

Salt (steg 1)

3 dl

Vann (steg 1)

¼ ts

Salt (steg 3)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Kalorier792 kcal
Energi (kj)3312 kj
Fett28.81 g
Mettet fett9.7 g
Karbohydrater87.11 g
Sukker34.7 g
Protein40.94 g
Natrium50 mg
arrow down iconarrow down icon
Stekepanne
Kasserolle
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Kok opp en kjele med vann [3 dl | 6 dl]. Tilsett ris og salt [1/2 ts | 1 ts] og la putre under lokk på lav varme i 12 min. Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min, eller til vannet er absorbert. TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes.

2

Fjern frøene og skjær paprika i 2 cm biter. Skjær gulrot (uskrellet) i 1/2 cm tynne halve skiver. Skjær brokkoli i små bukketter. Skjær stilken i 1 cm biter (skrell stilken ved behov). Skjær lime i båter. Plukk mynteblader.

3

Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme. Tilsett paprika, brokkoli og gulrot og stek i 5-6 min, eller til møre. Krydre med salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper. Overfør grønnsakene til en tallerken og sett til side. TIPS: Tilsett en skvett vann i stekepannen for å steke grønnsakene raskere.

4

Bland soyasaus, søt chilisaus, en stor skvett limesaft, vann [1 ss | 2 ss] og en klype chiliflak (hvis du liker sterk mat) i en skål. Sett til side.

5

Varm opp olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i stekepannen på middels høy varme. Stek kjøttdeig og Ginger Ninja i 4-5 min. Bryt opp kjøttdeigen underveis. Krydre med en klype salt og pepper. Tilsett grønnsaker og søt chilisaus stek i 1-2 min. Rør inn peanøtter i kjelen med ris med en gaffel. VIKTIG: Kjøttet er ferdig når det er gjennomstekt og uten antydninger av rødt.

6

Anrett peanøttris i dype tallerkener og topp med søt chilistekt kjøttdeig og grønnsaker. Drypp litt limesaft over. Riv mynteblader over som pynt og krydre med en klype chiliflak (hvis du liker sterk mat).