Røkt paprika-krydret laks
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Røkt paprika-krydret laks

Røkt paprika-krydret laks

med cannelinibønnemos og kålrabisalat

Har du prøvd å lage potetmos med cannelinibønner før? Bønnene har en mild og god smak som gjør mosen ekstra kremete og fyldig. Mosen er det perfekte tilbehøret til dagens pannestekte laks, som vi serverer med en fløteaktig saus smaksatt av røkt paprikapulver og chiliflak. Måltidet blir komplett med en sprø og frisk salat laget med eple, kålrabi og persille på siden.

Tags:
Hvetefri
Allergener:
Fisk
Melk
Selleri

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
20 minutter
VanskelighetsgradEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

2 stk

Hvitløk

½ pakke

Cannellinibønner

300 g

Laksefilet

(Inneholder Fisk)

4 g

Røkt paprikapulver

150 ml

Matfløte

(Inneholder Melk)

½ g

Chiliflak

4 g

Grønnsaksbuljong

(Inneholder Selleri)

1 pose

Bladpersille

½ stk

Kålrabi, hvit

1 stk

Eple

500 g

Bakepotet

Ikke inkludert i matkassen din

3 ss

Melk (steg 1)

½ ts

Salt (steg 1)

½ ss

Olivenolje (steg 3)

¼ ss

Olivenolje (steg 4)

¼ ts

Salt (steg 4)

2 ss

Vann (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier889 kcal
Energi (kj)3718 kj
Fett45.6 g
Mettet fett14.4 g
Karbohydrater72.2 g
Sukker15.8 g
Protein44.8 g
Natrium750.2 mg

Redskaper

Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Lag mos
1

Kok opp en stor kjele med saltet vann.

Skrell og skjær potet i 2 cm store biter.

Skrell hvitløk.

Hell av væske og skyll cannelinibønner [1/2 boks, 2P].

Kok potet, bønner og hvitløk i 11-13 min, eller til de enkelt kan deles med kniv.

Hell av vannet. Tilsett melk [3 ss | 6 ss], salt [1/2 ts | 1 ts] og en klype pepper og mos. Sett til side under lokk.

TIPS: Tilsett en klatt smør om ønskelig.

Forbered råvarer
2

I mellomtiden, skrell og skjær kålrabi [1/2 stk, 2P] i 1/2 cm tykke staver.

Halver eple, fjern kjernen og skjær i tynne skiver.

Finhakk persille.

Stek laks
3

Varm opp olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme.

Tørk fisk med kjøkkenpapir og krydre med en klype salt.

Stek med skinnsiden ned i 3-4 min. Vend og stek videre i 3-5 min, til gyllen og gjennomstekt.

Legg over på en tallerken og hold varm.

TIPS: Laksen er ferdig når kjøttet er matt i midten.

Bland salat
4

Bland kålrabi, eple, persille, olivenolje [1/4 ss | 1/2 ss], salt [1/4 ts | 1/2 ts] og pepper i en mellomstor skål.

Lag saus
5

Varm opp samme stekepanne på middels varme.

Tilsett røkt paprikapulver, matfløte [1/2 pakke, 2P], vann [2 ss | 4 ss], grønnsaksbuljong, chiliflak [1/2 pose, 2P] og en klype salt.

La koke i 1-2 min, til gjennomvarmt.

TIPS: Reduser eller dropp chili hvis du ikke liker sterk mat.

Server
6

Fordel cannelinimos, laks og kålrabisalat på tallerkener.

Topp laks med røkt paprikasaus.