topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Sitrontorsk

Sitrontorsk

med ovnsbakte sesampoteter, brokkoli & dill

Tags:
Kalorilett
Allergener:
Sennep
Egg

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid35 minutter
35 minutter
VanskelighetsgradMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

500 g

Poteter

10 g

Sesamfrø

1 stk

Sitron

1 pose

Dill

1 stk

Hvitløk

250 g

Brokkoli

4 g

Grønnsaksbuljong

40 g

Aioli

(Inneholder Sennep, Egg)

200 g

Torsk

Ikke inkludert i matkassen din

½ dl

Vann (steg 2)

etter behov

Smør (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier411 kcal
Energi (kj)1717 kj
Fett16.36 g
Mettet fett1.5 g
Karbohydrater51.09 g
Sukker7.7 g
Protein11.17 g
Natrium0 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne
Rivjern

Framgangsmåte

Bak poteter
1

Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft). Skjær poteter (uskrellet) i 1 cm tykke terninger. Fordel poteter på et stekebrett med bakepapir. Dryss over med sesamfrø, en klype salt* og pepper* og en smule olivenolje*. Bland godt sammen. Bak i ovnen i 25-30 min, eller inntil de er gyldne og sprø. TIPS: Sørg for at potetterningene er like store så de blir gjennomstekte på samme tid.

Forbered buljong
2

Press eller finhakk hvitløk. Grovhakk dill. Riv sitronskall fint og skjær sitron i båter. Bland vann* [1/2 dl | 1 dl], grønnsaksbuljong, hvitløk, sitronskall, en stor skvett sitronsaft og halvdelen av dill i en liten bolle.

Bak brokkoli
3

Skjær brokkoli i små buketter. Fordel på samme stekebrett som potetene når det er 15 min igjen av steketiden. Drypp over med en skvett olivenolje* og krydre med en klype salt* og pepper*. Bak i ovnen i 15 min. TIPS: Hvis det ikke er plass på stekebrettet med poteter, så ha brokkoli på eget stekebrett.

Stek laks
4

Varm opp en smule olivenolje* i en stekepanne på middels høy varme når grønnsakene har 10 min igjen av steketiden. Stek fisk på den ene siden i 3-4 min.

Tilsett buljong
5

Snu fisken i stekepannen. Tilsett sitronbuljong og en klatt smør*. Stek i 2-3 min. VIKTIG: Fisken er gjennomstekt når kjøttet er melkehvitt og matt.

Servér
6

Anrett fisk, poteter og brokkoli på tallerkener. Øs over sitronbuljong. Topp med sitronskiver og resterende dill. Serveres med aioli ved siden av.