500 g
Poteter
10 g
SesamfrĆø
(InneholderSesamKan inneholdenĆøtter, peanĆøtter)1 stk
Sitron
1 pose
Dill
1 stk
HvitlĆøk
250 g
Brokkoli
4 g
GrĆønnsaksbuljong
(InneholderSelleri)40 g
Aioli
(InneholderEgg, Sennep)250 g
Torsk
(InneholderFisk)½ dl
Vann* (steg 2)
etter behov
SmĆør* (steg 5)
Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft). Skjær poteter (uskrellet) i 1 cm tykke terninger. Fordel poteter pÄ et stekebrett med bakepapir. Dryss over med sesamfrø, en klype salt* og pepper* og en smule olivenolje*. Bland godt sammen. Bak i ovnen i 25-30 min, eller inntil de er gyldne og sprø. TIPS: Sørg for at potetterningene er like store sÄ de blir gjennomstekte pÄ samme tid.
Press eller finhakk hvitløk. Grovhakk dill. Riv sitronskall fint og skjær sitron i bÄter. Bland vann* [1/2 dl | 1 dl], grønnsaksbuljong, hvitløk, sitronskall, en stor skvett sitronsaft og halvdelen av dill i en liten bolle.
SkjƦr brokkoli i smƄ buketter. Fordel pƄ samme stekebrett som potetene nƄr det er 15 min igjen av steketiden. Drypp over med en skvett olivenolje* og krydre med en klype salt* og pepper*. Bak i ovnen i 15 min. TIPS: Hvis det ikke er plass pƄ stekebrettet med poteter, sƄ ha brokkoli pƄ eget stekebrett.
Varm opp en smule olivenolje* i en stekepanne pÄ middels høy varme nÄr grønnsakene har 10 min igjen av steketiden. Stek fisk pÄ den ene siden i 3-4 min.
Snu fisken i stekepannen. Tilsett sitronbuljong og en klatt smør*. Stek i 2-3 min. VIKTIG: Fisken er gjennomstekt nÄr kjøttet er melkehvitt og matt.
Anrett fisk, poteter og brokkoli pĆ„ tallerkener. Ćs over sitronbuljong. Topp med sitronskiver og resterende dill. Serveres med aioli ved siden av.