Det sies at man bør spise fisk minst én gang i uken, så vi gjør alt vi kan for å gjøre det lett for deg. I dag skal vi lage en herlig rett som består av ovnsbakt sitronlaks kombinert med herlige smaker i form av dill, aioli og sesambakte poteter. Med en klatt smør løfter vi smakene og gjør dagens middag til en fest.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
10 g
Sesamfrø
(Inneholder Sesam Kan inneholde Nøtter, Peanøtter)
1 stk
Sitron
1 pose
Dill
1 stk
Hvitløk
250 g
Brokkoli
250 g
Laksefilet
(Inneholder Fisk)
4 g
Grønnsaksbuljong
(Inneholder Selleri)
40 g
Aioli
(Inneholder Sennep, Egg)
500 g
Poteter
½ dl
Vann (steg 2)
½ ss
Olivenolje (steg 4)
1 ss
Smør (steg 5)
¼ ts
Salt (steg 1)
Sett ovnen på 220°C/200°C varmluft. Skjær poteter (uskrellet) i 2 cm store biter. Fordel poteter på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med sesamfrø, salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper. Bland godt. Bak i ovnen i 20-25 min, til gylne. TIPS: Skjær potetene i like store biter, så blir de jevnt stekt.
Finhakk eller press hvitløk. Grovhakk dill. Del sitron i to. Skjær den ene halvparten i tynne skiver. Bland vann [1/2 dl | 1 dl], grønnsaksbuljong, hvitløk, en stor skvett sitronsaft og halvparten av dillen i en skål.
Skjær brokkoli i små buketter. Når potetene har 15 min igjen, fordel brokkoli på stekebrettet, drypp over en skvett olivenolje og krydre med en klype salt og pepper. Bak i 15 min. TIPS (4P): Bruk et nytt stekebrett til brokkolien hvis det ikke er plass med potetene.
Når grønnsakene har 10 min igjen; varm opp en skvett olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme. Krydre laks med en klype salt. Stek laks med skinnet ned i 3-4 min.
Snu laksen og tilsett sitronbuljong og smør [1 ss | 2 ss]. Stek i ytterligere 3-4 min. TIPS: Laksen er ferdig når kjøttet matt i midten.
Anrett laks, sesambakte poteter og brokkoli på tallerkener. Bruk en skje til å helle litt sitronkraft over laksen og pynt med sitronskiver og resterende dill. Server aioli på siden.