HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconSitronkylling
topBanner
Sitronkylling

Sitronkylling

med ovnsbakte grønnsaker og dillagurk

Tags:Under 650 kcal
Allergener:SesammelkSelleri

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Forberedelsestid35 minutter
20 minutter
VanskelighetsgradMedium
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

500 g

Bakepotet

1 stk

Pastinakk

1 stk

Rødbete

10 g

Sesamfrø

(InneholderSesamKan inneholdenøtter, peanøtter)

1 stk

Agurk

1 pose

Dill

1 stk

Hvitløk

1 stk

Sitron

300 g

Kyllingbryst

75 g

Rømme

(Inneholdermelk)

4 g

Grønnsaksbuljong

(InneholderSelleri)

Ikke inkludert i matkassen din

1 ss

Smør (steg 5)

½ dl

Vann (steg 4)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Kalorier590 kcal
Energi (kj)2469 kj
Fett16.08 g
Mettet fett7.6 g
Karbohydrater67.4 g
Sukker16.7 g
Protein43.76 g
Natrium0 mg
arrow down iconarrow down icon
Bakeplate
Stekepanne
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Sett ovnen på 240/220°C (varmluft). Skjær pastinakk i fire deler på langs. Skjær poteter (uskrellet) og rødbeter (uskrellet) i 2 cm terninger. Plasser rotgrønnsaker på et stekebrett med bakepapir. Drypp over med en skvett olivenolje*, dryss med sesamfrø og krydre med en klype salt* og pepper*. Bland godt sammen. Bak i ovnen i 20-25 min, eller inntil gylne. TIPS: Bruk to stekebrett til 4P. 


2

Press eller finhakk hvitløk. Skjær agurk i 1 cm terninger. Grovhakk dill. Riv en stor klype sitronskall og skjær sitron i båter. Skjær kyllingbryst i 3 stykker/pers. Krydre kylling med en klype salt*. 


3

Varm opp en skvett olivenolje* i en stor stekepanne på middels høy varme. Stek kylling under omrøring i 5-6 min, inntil gyllen og gjennomstekt. 


4

Bland agurk, rømme og dill (spar litt til pynt) i en liten bolle. Smak til med salt* og pepper*. Bland vann* [1/2 dl I 1 dl], grønnsaksbuljong, en klype sitronskall, en stor skvett sitronsaft og hvitløk i en annen liten bolle. 


5

Tilsett sitron- og buljongblanding og en klatt smør* i stekepannen. La simre og øs jevnlig over kylling i 1-2 min. 


6

Anrett kylling, ovnsbakte rotgrønnsaker og dillagurk på tallerkener. Drypp over med sitronbuljong over kyllingen. Pynt med resterende sitronbåter og dill.