500 g
Bakepotet
1 stk
Pastinakk
2 stk
Hvitløk
1 stk
Sitron
½ stk
Fennikel
1 stk
Eple
1 pose
Dill
250 g
Torsk
(InneholderFisk)20 g
Hasselnøtter
(InneholderNøtter)2 g
Kyllingbuljong
150 ml
Matfløte
(InneholderMelk)1 ss
Olivenolje (steg 2)
¼ ts
Salt (steg 5)
1 ss
Smør (steg 1)
etter behov
Smør (steg 5)
¼ ts
Salt (steg 1)
2 ss
Melk (steg 1)
¼ ts
Salt (steg 2)
etter behov
Sukker* (steg 2)
Sett ovnen på 220°/200°C (varmluft). Kok opp lettsaltet vann* i en kjele. Skrell poteter og pastinakk og skjær i 2 cm terninger. Skrell hvitløk. Tilsett poteter, pastinakk og halvparten av hvitløk i kjelen med kokende vann*. Kok i 10-12 min, eller inntil de lett kan deles over med en kniv. Hell vannet fra. Tilsett smør [1 ss | 2 ss], melk* [2 ss | 4 ss] og salt* [1/4 ts | 1/2 ts]. Mos med en potetmoser eller gaffel, og sett til side med lokk.
Riv sitronskall og skjær sitron i båter. Skjær fennikel i tynne skiver. Fjern kjernen fra eple og skjær i tynne skiver. Bland olivenolje* [1 ss | 2 ss], sitronsaft [½ stk, 2P], halvparten av sitronskall, salt* [½ ts | 1 ts], pepper*, og en klype sukker* i en liten bolle. Tilsett fennikel og eple og bland godt sammen. La det marinere frem til servering.
Plasser torsk på et stekebrett med bakepapir. Drypp med olivenolje*, dryss med resterende sitronskall og krydre med salt* og pepper*. Stek torsk på øverste hylle i ovnen inntil gjennomstekt, 12-15 min. TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet er melkehvitt og matt.
Press eller finhakk resterende hvitløk. Grovhakk dill.
Varm opp en ny kjele på middels høy varme. Tilsett hasselnøtter, rist inntil gylne, 3-4 min, og sett til side. Varm opp en skvett olivenolje* og en klatt smør* i samme kjele på middels høy varme. Tilsett hvitløk og stek i 1-2 min, inntil velduftende. Tilsett kyllingbuljong og matfløte, krydre med salt* [1/4 ts | ½ ts] og pepper*. La simre inntil tyknet, 2-3 min, og rør inn halvparten av dill. Grovhakk hasselnøtter.
Anrett potet- og pastinakkmos og torsk i dype tallerkener. Øs over med kremet dillsaus og topp med hasselnøtter. Serveres med fennikel og eple ved siden av. Pynt med resterende dill.