Sitronbakt torsk
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Sitronbakt torsk

Sitronbakt torsk

med myk pastinakkmos og kremet dillsaus

Tags:
Barnevennlig
Allergener:
Fisk
Nøtter
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
VanskelighetsgradMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

500 g

Bakepotet

1 stk

Pastinakk

2 stk

Hvitløk

1 stk

Sitron

½ stk

Fennikel

1 stk

Eple

1 pose

Dill

250 g

Torsk

(Inneholder Fisk)

20 g

Hasselnøtter

(Inneholder Nøtter)

2 g

Kyllingbuljong

150 ml

Matfløte

(Inneholder Melk)

Ikke inkludert i matkassen din

1 ss

Olivenolje (steg 2)

¼ ts

Salt (steg 5)

1 ss

Smør (steg 1)

etter behov

Smør (steg 5)

¼ ts

Salt (steg 1)

2 ss

Melk (steg 1)

¼ ts

Salt (steg 2)

etter behov

Sukker* (steg 2)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier783 kcal
Energi (kj)3274 kj
Fett38.2 g
Mettet fett14.7 g
Karbohydrater70.75 g
Sukker20.7 g
Protein35.79 g
Natrium0.1 mg

Redskaper

Bakeplate
Rivjern
Kasserolle

Framgangsmåte

Lag potet- og pastinakkmos
1

Sett ovnen på 220°/200°C (varmluft). Kok opp lettsaltet vann* i en kjele. Skrell poteter og pastinakk og skjær i 2 cm terninger. Skrell hvitløk. Tilsett poteter, pastinakk og halvparten av hvitløk i kjelen med kokende vann*. Kok i 10-12 min, eller inntil de lett kan deles over med en kniv. Hell vannet fra. Tilsett smør [1 ss | 2 ss], melk* [2 ss | 4 ss] og salt* [1/4 ts | 1/2 ts]. Mos med en potetmoser eller gaffel, og sett til side med lokk. 


Mariner fennikel og eple
2

Riv sitronskall og skjær sitron i båter. Skjær fennikel i tynne skiver. Fjern kjernen fra eple og skjær i tynne skiver. Bland olivenolje*  [1 ss | 2 ss], sitronsaft [½ stk, 2P], halvparten av sitronskall, salt* [½ ts | 1 ts], pepper*, og en klype sukker* i en liten bolle. Tilsett fennikel og eple og bland godt sammen. La det marinere frem til servering. 


Stek torsk
3

Plasser torsk på et stekebrett med bakepapir. Drypp med olivenolje*, dryss med resterende sitronskall og krydre med salt* og pepper*. Stek torsk på øverste hylle i ovnen inntil gjennomstekt, 12-15 min. TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet er melkehvitt og matt. 


Forbered grønnsaker
4

Press eller finhakk resterende hvitløk. Grovhakk dill. 


Lag dillsaus
5

Varm opp en ny kjele på middels høy varme. Tilsett hasselnøtter, rist inntil gylne, 3-4 min, og sett til side. Varm opp en skvett olivenolje* og en klatt smør* i samme kjele på middels høy varme. Tilsett hvitløk og stek i 1-2 min, inntil velduftende. Tilsett kyllingbuljong og matfløte, krydre med salt* [1/4 ts | ½ ts] og pepper*. La simre inntil tyknet, 2-3 min, og rør inn halvparten av dill. Grovhakk hasselnøtter. 


Servér
6

Anrett potet- og pastinakkmos og torsk i dype tallerkener. Øs over med kremet dillsaus og topp med hasselnøtter. Serveres med fennikel og eple ved siden av. Pynt med resterende dill.