500 g
Bakepotet
1 stk
Pastinakk
2 stk
HvitlĆøk
1 stk
Sitron
½ stk
Fennikel
1 stk
Eple
1 pose
Dill
250 g
Torsk
(InneholderFisk)20 g
HasselnĆøtter
(InneholderNĆøtterKan inneholdesesam, peanĆøtter)2 g
Kyllingbuljong
150 ml
MatflĆøte
(Inneholdermelk)1 ss
Olivenolje* (steg 2)
¼ ts
Salt* (steg 5)
1 ss
SmĆør* (steg 1)
etter behov
SmĆør* (steg 5)
¼ ts
Salt* (steg 1)
2 ss
Melk* (steg 1)
¼ ts
Salt* (steg 2)
etter behov
Sukker* (steg 2)
Sett ovnen pĆ„ 220°/200°C (varmluft). Kok opp lettsaltet vann* i en kjele. Skrell poteter og pastinakk og skjƦr i 2 cm terninger. Skrell hvitlĆøk. Tilsett poteter, pastinakk og halvparten av hvitlĆøk i kjelen med kokende vann*. Kok i 10-12 min, eller inntil de lett kan deles over med en kniv. Hell vannet fra. Tilsett smĆør [1 ss | 2 ss], melk* [2 ss | 4 ss] og salt* [1/4 ts | 1/2 ts]. Mos med en potetmoser eller gaffel, og sett til side med lokk.Ā
Riv sitronskall og skjƦr sitron i bĆ„ter. SkjƦr fennikel i tynne skiver. Fjern kjernen fra eple og skjƦr i tynne skiver. Bland olivenolje*Ā [1 ss | 2 ss], sitronsaft [½ stk, 2P], halvparten av sitronskall, salt* [½ ts | 1 ts], pepper*, og en klype sukker* i en liten bolle. Tilsett fennikel og eple og bland godt sammen. La det marinere frem til servering.Ā
Plasser torsk pĆ„ et stekebrett med bakepapir. Drypp med olivenolje*, dryss med resterende sitronskall og krydre med salt* og pepper*. Stek torsk pĆ„ Ćøverste hylle i ovnen inntil gjennomstekt, 12-15 min. TIPS: Fisken er ferdig nĆ„r kjĆøttet er melkehvitt og matt.Ā
Press eller finhakk resterende hvitlĆøk. Grovhakk dill.Ā
Varm opp en ny kjele pĆ„ middels hĆøy varme. Tilsett hasselnĆøtter, rist inntil gylne, 3-4 min, og sett til side. Varm opp en skvett olivenolje* og en klatt smĆør* i samme kjele pĆ„ middels hĆøy varme. Tilsett hvitlĆøk og stek i 1-2 min, inntil velduftende. Tilsett kyllingbuljong og matflĆøte, krydre med salt* [1/4 ts | ½ ts] og pepper*. La simre inntil tyknet, 2-3 min, og rĆør inn halvparten av dill. Grovhakk hasselnĆøtter.Ā
Anrett potet- og pastinakkmos og torsk i dype tallerkener. Ćs over med kremet dillsaus og topp med hasselnĆøtter. Serveres med fennikel og eple ved siden av. Pynt med resterende dill.Ā