HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconSitronbakt Torsk
topBanner
Sitronbakt torsk

Sitronbakt torsk

med myk pastinakkmos og kremet dillsaus

Tags:Barnevennlig
Allergener:FiskNøttermelk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Forberedelsestid30 minutter
30 minutter
VanskelighetsgradMedium
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

500 g

Bakepotet

1 stk

Pastinakk

2 stk

Hvitløk

1 stk

Sitron

½ stk

Fennikel

1 stk

Eple

1 pose

Dill

250 g

Torsk

(InneholderFisk)

20 g

Hasselnøtter

(InneholderNøtterKan inneholdesesam, peanøtter)

2 g

Kyllingbuljong

150 ml

Matfløte

(Inneholdermelk)

Ikke inkludert i matkassen din

1 ss

Olivenolje* (steg 2)

¼ ts

Salt* (steg 5)

1 ss

Smør* (steg 1)

etter behov

Smør* (steg 5)

¼ ts

Salt* (steg 1)

2 ss

Melk* (steg 1)

¼ ts

Salt* (steg 2)

etter behov

Sukker* (steg 2)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Kalorier782.5875 kcal
Energi (kj)3274.3462 kj
Fett38.202 g
Mettet fett14.7 g
Karbohydrater70.7497 g
Sukker20.7 g
Protein35.7878 g
Natrium0.1 mg
arrow down iconarrow down icon
Bakeplate
Rivjern
Kasserolle
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Sett ovnen på 220°/200°C (varmluft). Kok opp lettsaltet vann* i en kjele. Skrell poteter og pastinakk og skjær i 2 cm terninger. Skrell hvitløk. Tilsett poteter, pastinakk og halvparten av hvitløk i kjelen med kokende vann*. Kok i 10-12 min, eller inntil de lett kan deles over med en kniv. Hell vannet fra. Tilsett smør [1 ss | 2 ss], melk* [2 ss | 4 ss] og salt* [1/4 ts | 1/2 ts]. Mos med en potetmoser eller gaffel, og sett til side med lokk. 


2

Riv sitronskall og skjær sitron i båter. Skjær fennikel i tynne skiver. Fjern kjernen fra eple og skjær i tynne skiver. Bland olivenolje*  [1 ss | 2 ss], sitronsaft [½ stk, 2P], halvparten av sitronskall, salt* [½ ts | 1 ts], pepper*, og en klype sukker* i en liten bolle. Tilsett fennikel og eple og bland godt sammen. La det marinere frem til servering. 


3

Plasser torsk på et stekebrett med bakepapir. Drypp med olivenolje*, dryss med resterende sitronskall og krydre med salt* og pepper*. Stek torsk på øverste hylle i ovnen inntil gjennomstekt, 12-15 min. TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet er melkehvitt og matt. 


4

Press eller finhakk resterende hvitløk. Grovhakk dill. 


5

Varm opp en ny kjele på middels høy varme. Tilsett hasselnøtter, rist inntil gylne, 3-4 min, og sett til side. Varm opp en skvett olivenolje* og en klatt smør* i samme kjele på middels høy varme. Tilsett hvitløk og stek i 1-2 min, inntil velduftende. Tilsett kyllingbuljong og matfløte, krydre med salt* [1/4 ts | ½ ts] og pepper*. La simre inntil tyknet, 2-3 min, og rør inn halvparten av dill. Grovhakk hasselnøtter. 


6

Anrett potet- og pastinakkmos og torsk i dype tallerkener. Øs over med kremet dillsaus og topp med hasselnøtter. Serveres med fennikel og eple ved siden av. Pynt med resterende dill.